Europarlamentarul Rareș Bogdan nu mai este de ceva timp foarte virulent vizavi de traseismul politic, dat fiind că liberalii au printre ei social democrați de nădejde, care au acceptat să schimbe barca pentru aceste alegeri locale. Acum, că tot e campanie, Rareș Bogdan nu face diferență între candidați, indiferent de trecutul lor politic. Așa se face că în weekend a fost la Iași, unde l-a susținut inclusiv pe candidatul la primăria municipiului, Mihai Chirica, politician fost PSD care acum prezintă o încrederea într-un viitor mai bun. Ba chiar e convins că actualul liberal Chirica va câștiga Iașiul „sută la sută”. Aici, la Iași, Rareș Bogdan a făcut și câteva previziuni pentru 27 septembrie: liberalii sunt câștigători (aproape) peste tot.

Păstrăm Suceava, câştigăm la Neamţ, foarte interesant, împotriva unuia dintre cei mai toxici baroni pe care îi are PSD, Ionel Arsene. Acolo va câştiga Mugur Cozmanciuc. Vom câştiga într-un mod categoric Bacăul şi vom avea o surpriză foarte plăcută pentru români la Vrancea, acolo unde Marian Oprişan este în corzi. Ne batem şi la Botoşani, iar cu transferul lui Cătălin Flutur vom lua şi Consiliul Judeţean. Mai avem Galaţiul unde George Stângă va câştiga. Avem o problemă, deşi n-ar trebui să spun asta, dar fiind foarte sincer, recunosc că situaţia de la Vaslui este una complicată, deşi Mitică Buzatu ar trebui îngropat politic. Acolo putem avea surprize neplăcute. Dacă acolo ar fi candidat Nelu Tătaru, Mitică Buzatu ar fi fost aruncat la lada de gunoi a istoriei. Singurul oraş mare unde e un pic complicat şi datorită faptului că nu am reuşit o alianţă comună, este Craiova. În rest, toate oraşele mari vor fi ale PNL. Vom păstra tot ce avem şi vom câştiga oraşe pe care nu le-am avut până acum. Ştiţi harta aceea de duminică seară de la ora 21.00 când era intracarpaticul galben cu două trei pete verzi şi în rest era roşu cu câte o pată galbenă, precum Călăraşiul. De data asta veţi vedea o hartă în care galbenul va fi dominant pentru prima dată în 30 de ani”, e ferm convins europarlamentarul.

Articolul precedentCiolacu e supărat pe liberali, dar e mulțumit că primarii PSD au făcut ce trebuia pentru un an școlar în siguranță
Articolul următorLipsa de experiență a lui Clotilde Armand a dus la accidentul mortal din 2009