Amânată câteva zile, deschiderea liniei de metrou din Drumul Taberei a fost anunțată oficial a avea loc mâine. 7 ani au durat lucrările la magistrala care are 10 staţii, iar proiectul a costat bugetul de stat 3,3 miliarde de lei. Dacă actualul ministru al Transporturilor Lucian Bode a anunțat la începutul ședinței de Guvern că din 15 septembrie linia de metrou din Drumul Taberei va fi deschisă pentru călători, iar premierul Ludovic Orban a ținut să sublinieze că „speculau mulți că nu suntem în stare să deschidem metroul”, Victor Ponta a ținut să rememoreze cum a luptat el pentru magistrală acum 7 ani: „Măcar s-au făcut”! Practic nimeni nu lipsește de la raport.

Am pornit efectiv lucrările la Magistrala 5 de Metrou (Drumul Taberei) în data de 25 Septembrie 2013 – alături de Ministrul PNL al Transporturilor de atunci Ramona Mănescu și de Ministrul PSD al Fondurilor Europene Eugen Teodorovici! Lucrările urmau să fie finalizate în 5 ani/ iată că au durat 7 – dar măcar s-au făcut! Este prima Magistrală pornită și finalizată după 1989 – și a costat aproape 1 miliard de Euro! Ceea ce nu știu românii – și trebuie să știe: lucrarea a fost gândită în 2011 să fie plătită 100% din banii Bugetului (împrumutați cu dobândă)/ în 2012 am alocat aproape 100 de milioane de Euro dim Fondul de Mediu (plus TVA și alte costuri care nu fuseseră incluse inițial)/ dar, cel mai important, în 2013 am reușit să trecem proiectul pe fonduri europene! Astfel 85% din M5 este din fonduri europene nerambursabile – și doar 15% din banii românilor/ o economie de aproape 800 milioane de euro! Mulțumesc tuturor celor care în 2013 m-au ajutat să economisesc pentru români 85% din costul proiectului/ și Mulțumesc celor care au lucrat efectiv!”, scrie Ponta pe Facebook.

Articolul precedentLipsa de experiență a lui Clotilde Armand a dus la accidentul mortal din 2009
Articolul următorPrimarul din Brebu a declarat război Bisericii Ortodoxe Române. A intabulat la Primărie terenul din curtea Mănăstirii înființate în urmă cu 370 de ani