Natalia Intotero, noul ministru al Familiei, a fost în weekend la spital.

Nu cu vreo problemă medicală, ci pentru a vizita o adolescentă de 19 ani instituţionalizată la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet, care a ajuns la spital cu arsuri grave pe faţă, gât şi spate.

Cu această ocazie, ministrul Intotero a promis că va urmări cu atenție cazul, ba chiar a cerut prefectului din Brașov să facă o anchetă pentru a afla cine sunt vinovații, iar la centrul de la Brădet să fie trimis de urgență Corpul de control.

Într-o postare pe Facebook, Natalia Intotero a subliniat că, personal, condamnă „cu fermitate orice formă de neglijență, abuz sau violență în cazul copiilor instituționalizați”:

Este șocant cazul de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet.

M-am autosezizat la aflarea cazului tinerei de 19 ani instituționalizate, adusă acum două zile la spital după ce pe corpul ei au fost constatate arsuri grave pe față, gât și spate. Cazul mi-a fost adus la cunoștință de către Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere (ASUM), un ONG local căruia îi mulțumesc pentru încredere.

Sunt indignată că, în România anului 2023, există atâta lipsă de umanitate față de acești copii.

Am ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, am vizitat-o pe pacienta în cauză, constatând că starea ei de sănătate fusese grav afectată. M-am deplasat la centrul din Brădet alături de prefectul județului Brașov, domnul Mihai Cătălin Văsii, și am avut discuții atât cu angajații, cât și cu tinerii instituționalizați. I-am cerut domnului prefect demararea unei anchete din partea tuturor instituțiilor abilitate.
Adevărul trebuie să iasă la iveală și vinovații să plătească!

De asemenea, solicit ANPDC, d-nei Elena Tudor, să trimită de urgență corpul de control al instituției la fața locului”.

Articolul precedentGeorge Simion se teme pentru viața lui: „Este posibil orice, inclusiv eliminarea fizică”
Articolul următorȘeful DGA, anchetat după ce ar fi pus presiune pe un polițist, la cererea unui judecător al Înaltei Curți