Bauturi racoritoare
Bauturi racoritoare. Sursa foto: adevarul.ro

 Băuturile răcoritoare expuse la soare sau păstrate în căldură excesivă pot crea probleme de sănătate, este avertismentul transmis de către Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Acesta face o serie de recomandări românilor privind modul consumul băuturilor răcoritoare. Sucurile păstrate în sticle de plastic și ținute la temperaturi mari își schimbă compoziția, dând naștere unor substanțe chimice care pot pune sănătatea oamenilor în pericol.

Care sunt recomandările transmise de către Paul Anghel

Într-o postare pe pagina de Facebook, Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, avertizează asupra faptului că băuturile răcoritoare expuse la soare sau ținute în căldură excesivă, cu mult peste 25 de grade Celsius, pot fi foarte periculoase.

Chiar și coloranții își schimbă structura și devin toxici, avertizează Paul Anghel.

„Ce se poate schimba în compoziţie? Migrarea anumitor componenți din ambalajele din plastic care pot dăuna sănătăţii omului şi destabilizarea anumitor coloranţi, în special cei roşii, orange, galbeni generând anumite substanţe chimice care pot fi dăunătoare”, a transmis Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pe pagina sa de Facebook.

Plasticul poate deveni periculos la temperaturi extrem de ridicate

În cadrul analizelor care se realizează pentru potabilitatea apei, există niște temperaturi cuprinse între 22 și 37 de grade Celsius, după aceste temperaturi caracteristicile esențiale ale produsului modificându-se. Există posibilitatea apariției unor germeni patogeni sau nepatogeni, numărul total de germeni fiind modificat în condițiile în care produsul este expus la temperaturi caniculare. De asemenea, există riscul ca acele plasticuri, acele peturi să elimine în lichid anumite substanțe care pot pune în pericol sănătatea oamenilor sau chiar pot deveni cancerigene.

Președintele ANPC avertizează că turismul românesc e în derivă: „Facem curat, suntem serioși în ceea ce facem”

Articolul precedentDavid Popovici și-a îndeplinit visul la campionatele europene de la Roma: Dacă își dorești ceva extraordinar de tare vei reuși
Articolul următorMii de peşti morţi plutesc pe fluviul Oder, la graniţa dintre Germania şi Polonia