ludovic orban referendum
Foto: Facebook

În timpul unei vizite în județul Dolj, premierul Ludovic Orban a declarat că deficitul bugetar al României va înregistra valori între 8,5-8,6%. Chiar și-așa, premierul Orban a ținut să menționeze că, în comparație cu alte țări europene, deși cifrele nu arată acest lucru, România stă încă bine.

Orban: „Daţi-mi voie să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene”

„Daţi-mi voie să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european”, a spus Orban, potrivit News.ro.

În cadrul aceleiași vizite, premierul a adăugat ulterior: „Evident că vom creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6. Daţi-mi voie să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european. Sigur că alte ţări sunt în altă situaţie. Germania, de exemplu, nu a mai înregistrat deficit cred că de 10 ani şi îşi poate permite un deficit mai mare. România, în schimb a avut deficite succesive, a trebuit să se împrumute, cei de dinaintea noastră s-au împrumutat de multe ori mai scump din cauza lipsei de credibilitate şi sustenabilitatea unui deficit bugetar mai mare este extrem de dificilă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În aceste condiții, potrivit ultimelor estimări realizate de speciliști, economia României are toate șansele să scadă în următoarea perioadă cu 3,8%, cu toate că inițial se preconiza o scodere de numai 1,9%. Motivul principal al modificării preconizărilor îl constituie prelungirea stării de alertă, pe fondul pandemiei de coronavirus, stare care a dus la situația de față.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPonta este supărat pe Orban și Cîțu: „Au mințit pe toată lumea!”
Articolul următorMarcel Vela îi „taxează” pe poliștii care au gafat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.