Mai mulți aleși locali, acuzați că au încălcat legea

Agenția Națională de Integritate a terminat de verificat încă un lot de aleși locali și a decoperit că patru dintre aceștia au încălcat legea fie aflându-se în stare de incompatibilitate, fie în conflict de interese administrativ. Este vorba despre un primar, un viceprimar și doi consilieri locali, dintre care unul a deținut în trecut și funcția de viceprimar.

BIRĂRUȚI CRISTIAN, primar al comunei Alunu, județul Vâlcea, conflict de interese administrativ. În calitate de primar (mandatul 2016 – 2020), a semnat în data de 03 ianuarie 2017 un contract de prestări servicii cu Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea privind susținerea activității Asociației A.S. Oltețul Alunu, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate a deținut funcția de vicepreședinte până la data de 01 septembrie 2017, precum și 12 ordine de plată.

MAREȘ COSMIN RĂZVAN, fost viceprimar al municipiului Deva și actual consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Deva, județul Hunedoara, conflict de interese administrativ. În calitate de consilier local (mandatul 2016 – 2020), a participat la deliberarea și adoptarea a patru Hotărâri ale Consiliului Local, în baza cărora între municipiul Deva și Asociația Fotbal Club Autobergamo au fost încheiate două Contracte de finanțare nerambursabilă în data de 26 mai 2017, în valoare de 500.000 lei, respectiv în data de 31 mai 2018, în valoare de 450.000 lei. Ulterior încheierii contractului de finanțare nerambursabilă din data de 26 mai 2017, persoana evaluată a făcut parte din delegația asociației, care a efectuat o deplasare la Madrid, pentru a susține echipa FC Autobergamo în timpul unui meci de fotbal.

BRĂILEANU MARIAN, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Dumbrava, județul Prahova, conflict de interese administrativ. În calitate de consilier local (mandatul 2016 – 2020), a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local din data de 19 decembrie 2016 privind atribuirea/încheierea contractelor de deszăpezire pentru anul 2016 – 2017, în urma căreia s-a încheiat un contract de servicii între Primăria comunei Dumbrava și o societate comercială, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate exercita calitatea de asociat unic și de administrator. În urma derulării contractului, asociația a încasat venituri în valoare de 10.162,60 lei.

De asemenea, menționăm faptul că în data de 23 iulie 2019, Agenția Națională de Integritate a constatat și starea de incompatibilitate în cazul lui BRĂILEANU MARIAN, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), o societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de asociat/administrator, a desfășurat activități comerciale prin achiziții directe, a încheiat și derulat un contract de servicii cu Primăria comunei Dumbrava, Județul Prahova și a emis o factură fiscală în valoare de 10.162,60 lei. ().

MARCU PETRU, viceprimar al comunei Fîrliug, județul Caraș-Severin, incompatibilitate. În perioada 06 septembrie 2016 – 10 iunie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Fîrliug, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, a comunicat ANI.