Prim ministrul Viorica Dăncilă a făcut astăzi câteva declarații referitoare la candidatul PSD pentru prezidențiale, mesajul fiind unul clar: social democrații vor avea propriul candidat, iar dacă ALDE vor să îl susțină „ne-am bucura foarte mult”. Potrivit Agerpres, premierul Dăncilă a făcut aceste declarații la Fălticeni.

Este firesc ca Partidul Social Democrat să aibă candidat la alegerile prezidenţiale. PSD trebuie să aibă candidat la prezidenţiale, pentru că este un partid, a fost un partid de 23%, acum s-a urcat în sondaje, este un partid care o încredere de 23% şi este normal ca un partid cu o încredere atât de mare să aibă propriul candidat. Eu vorbesc în numele Partidului Social Democrat. Dacă ALDE vor să susţină candidatul Partidului Social Democrat ne-am bucura foarte mult. Dacă vor să aibă propriul candidat, este voinţa dumnealor şi noi o să respectăm acest lucru.

Vom avea congresul pe 24 august, astfel încât să avem un vot în congres pentru candidatul la prezidenţiale. Ne pregătim pentru strângerea de semnături, deci suntem deja foarte bine organizaţi pentru această perioadă. Toţi care cred în PSD, cred în candidatul PSD, vor veni alături de noi. Bineînţeles că fiecare partid politic îşi face propriile calcule şi este normal acest lucru”, a spus Dăncilă, potrivit sursei citate.