Marian Neașcu (foto HotNews)

Viceprim-ministrul Marian Neacșu este oficial de astăzi ministrul interimar la Muncă, după ce președintele Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea sa în funcție.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Iohannis a semnat însă mai întâi decretul „prin care se ia act de demisia domnului Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii și solidarității sociale, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului”, după care cel „prin care se desemnează domnul Marian Neacșu, viceprim-ministru, ca ministru al muncii și solidarității sociale, interimar”.

De altfel, și pe site-ul Guvernului au fost deja operate modificări, social democratul fiind trecut nu doar ca viceprim-ministru, ci și ca ministrul muncii și solidarității sociale, interimar.

Actele semnate de Iohannis au fost de altfel publicate și în Monitorul Oficial – decretul cu numărul 1.018 – „pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului”, și decretul 1.019 – „pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”.

Ambele acte au câte un articol unic, și au la bază „propunerea prim-ministrului”. De altfel, ieri, înaintea ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu arăta că demisia colegului și subordonatului său Budăi – inclusiv pe linie de partid, este „un gest de onoare pentru care îi mulțumesc, și sunt convins că asta e reacția firească a unui decident politic în acestă criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”.

Marius Budăi a deținut portofoliul Muncii începând cu noiembrie 2021, el fiind membru în Guvernele Ciucă și Ciolacu, iar demisia sa a venit în contextul anchetei demarate în azilele de bătrâni din Ilfov.

Articolul precedentClinică oftalmologică din Capitală și medicii care o administrau, inculpați pentru trafic de organe
Articolul următorPonta, din nou la mâna Wizz Air: „Luați-vă jet privat ca Președintele nostru!”