Uniunea Salvați România scrie despre un vot în Camera Deputaților ca un „moment istoric în Parlament”, dat fiind că este vorba despre o inițiativă pentru care au curs multe râuri de cerneală. „Fără penali în funcții publice” a primit un vot favorabil de la deputați, însă finalul se va decide în Senat: mai pot beneficia cei condamnați de posturi călduțe?

Camera Deputaților a adoptat astăzi inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției astfel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată ocupa funcții alese ori numite în statul român. La mai bine de doi ani de când USR a lansat campania „Fără penali în funcții publice” și la capătul unui lung șir de insistențe și demersuri parlamentare, mai facem un pas înainte spre curățarea politicii și administrației românești.

Vocea a peste 1 milion de români care au semnat inițiativa s-a auzit astăzi în clădirea Parlamentului. E vocea celor cărora hoția le provoacă revoltă. A celor care cer spitale funcționale, drumuri fără gropi și școli decente. Vocea celor care s-au săturat să fie furați în timp ce sunt priviți în ochi pentru ca, după săvârșirea faptei, hoțul să le ceară și voturile.

Astăzi, am mai făcut un pas înainte. Urmează dezbaterea și votul din Senat, apoi va fi organizat referendumul care va consfinți modificarea Constituției la o dată ce va fi stabilită ulterior în funcție de evoluția pandemiei în România, dar și de alte considerente. Vom continua pentru că suntem hotărâți să tăiem calea hoților spre funcții și banii noștri!”, explică cei de la USR.

Articolul precedentNou corp de clădire la Centrul de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia”
Articolul următorIohannis, către PSD: veți fi răspunzătorii morali pentru moartea a sute de români