Foto: Facebook

În cea mai recentă conferință de presă susținută la Cotroceni, președintele Româniai, Klaus Iohannis a vorbit despre numărul mare de infectări din ultima perioadă, corelat cu un număr mare de morți. În mesajul său, Iohannis a făcut un apel către social democrați, rugându-i, pe un ton tăios, să se trezească și să voteze o formă bună a legii carantinării, până ce situația nu devine critică. „Veți fi răspunzătorii morali pentru moartea a sute de români”, le-a transmis președintele celor de la PSD.

Iohannis, despre teoriile conspirației

„Azi avem din nefericire 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit. Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la TV, pe stradă și spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că boala asta este una ușoară, ba unii chiar adepții unor teorii conspirationiste, spun că nici nu există boală. Din pacate ea existe, este o boală grea, cu impact devastator asupra lumii și asupra României.”, a declarat președintele Klaus Iohannis astăzi.

Cât despre atitudinea PSD-ului vis-a-vis de legea carantinării, președintele a spus:

„Am spus săptămâna trecută că nu e momentul unei dispute politice.Sunt siderat de felul în care PSD reacționează în Prlament când e în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea și carantina. A fost introdusă în Parlament în regim de urgență, pentru că nevoie de ea.

PSD a venit cu argumente false. Guvernul nu avea cum să vină mai devreme, până când nu s-au publicat argumentele CCR.

PSD tergiversează această discuție. Și pe mine mă surprinde cinismul de care dă dovadă PSD, care privează Guvernul de un instrument necesar pentru combaterea pandemiei

E extrem de trist, e șocant. Această tergiversare poate costa viața a zeci, poate a sute de români.

Reiau apelul către Parlament: finalizați discuțiile adoptați o formă bună a legii, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români. Această tergiversare e intolerabilă.”, a adăugat Iohannis.

Video integral, preluat de la stiripesurse.ro:

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDeputații au fost de acord cu revizuirea Constituției astfel încât „penalii” să nu mai aibă parte de funcții
Articolul următorCum a zburat profitul de un miliard de euro al olandezilor de la Damen
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.