Sursa foto: Pixabay

Cofondatorul Centrului pentru Inovare în Medicină, Marius Geantă, a vorbit în cadrul emisiunii „Reporter 24” despre puterea informației false și cum aceasta divizează societatea românească.

Încă de la debutul pandemiei, Marius Geantă a atras atenția asupra modului în care informațiile false vor „invada” social-media, cât și posturile de televiziune, relatează presshub.ro.

(…) mi-am dat seama, din acel moment, că de fapt este o dublă provocare. Una este provocarea medicală şi alta este provocarea aceasta comunicaţională. Este şi motivul pentru care am fost foarte prezent, încă de la începutul pandemiei”, a declarat Marius Geantă.

Efectele debutului cu stângul în ceea ce înseamnă comunicarea privind imunizarea împotriva Covid-19 a „propulsat” România printre țările cu mai puțin de jumătate din populație vaccinată

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 în țara noastră a fost un adevărat eșec deoarece componenta comunicațională nu a avut impactul dorit de către autorități

„România şi statele din Estul Europei, cu excepţia unei ţări din America Latină, sunt în Top 10 mortalitate ca urmare a COVID”, a mai declarat cofondatorul Centrului pentru Inovare în Medicină.

De asemenea, el a vorbit și despre canalele media prin care au fost transmise teoriile conspirației, lucru ce nu ar fi trebuit să se întâmple.

(…) „Noi am văzut pro şi contra vaccin de foarte multe ori şi în social media, şi pe televiziuni, în diverse dezbateri, în care „pro” era un medic, iar „contra” era cineva care venea din cu totul altă zonă, care n-avea nicio calificare, nicio pregătire pe domeniul respectiv”, spune Marius Geantă.

Cofondatorul Centrului pentru Inovare în Medicină a mai precizat că informațiile false sunt mereu ambalate într-un mod atât de atrăgător pentru public.

„Informaţiile false sunt şi ambalate într-un mod atrăgător. Te atrag, sunt ca o gaură neagră. Apare ceva pe Facebook şi este cu litere mari, semne de exclamare, o poză care produce emoţii. Tu trebuie să ai, ceea ce e complicat, propriul sistem de a te păzi de astfel de situaţii. Pandemia le-a scos, probabil, la lumină, în cea mai mare măsură. A arătat, probabil, dimensiunea fenomenului, dar e ceva ce se întâmplă zi de zi”, a conchis Marius Geantă.

Citește și articolul: VIDEO| Vom reveni la restricții impuse de Covid? Populația învață să trăiască cu acest virus

Articolul precedentÎn loc să investigheze neregulile de la Grădina Zoologică, Poliția Călărași vrea să ia măsuri împotriva jurnalistului care a făcut dezvăluiri
Articolul următorSocial democrații sunt deciși: „Este nevoie atât de supraimpozitarea veniturilor bugetarilor de lux, cât și a pensiilor speciale”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.