Energie electrica - Foto pexels.com -
Energie electrica - Foto pexels.com -

Coasta de est a Australiei se confruntă cu o nouă amenințare privitoare la întreruperile curentului electric, la scurt timp după ce operatorul energetic australian (AEMO) a transmis avertismente către populaţie, potrivit romaniatv.net.

Ministrul proaspăt numit al schimbărilor climatice și al energiei,Chris Bowen, a avertizat că va urma o perioada dificilă pentru Australia.

„Având în vedere că suntem după doar două săptămâni dintr-o iarnă mai friguroasă decât de obicei, ne aşteaptă o perioadă neplacută, nu există nicio îndoială în acest sens. Sistemul nostru este sub presiune. Avem multe întreruperi în centralele pe cărbune”, a mai spus ministrul,  acesta afirmând că acest lucru a determinat o creștere a prețurilor. Potrivit ministrului Bowen, războiul din Ucraina, inundațiile și temperaturile mai scăzute decât normal au condus la noi dificultăți și „au crescut sarcina asupra sistemului”, dar lucrurile sunt sub control.

Suburbiile din nordul Sydneyului au rămas deja fără electricitate.

AEMO a anunțat că toate generatoarele de electricitate să fie pornite, pentru a preveni pericolul ca milioane de oameni să rămână fără curent electric, suburbiile din nordul Sydneyului rămânând deja fără electricitate. AEMO avertizează că anumite regiuni ale țării se vor confrunta cu dificultăţi, în special statele Queensland și New South Wales, în această seară, din cauza temperaturilor în scădere și a creșterii explozive a prețurilor la energie. Se așteaptă ca statul Queensland să fie primul care nu va mai avea curent electric, încă de astăzi, de la ora 17:00. O jumătate de oră mai târziu, și New South Wales nu va mai avea curent electric.

Autoritățile i-au sfătuit pe locuitori să fie atenți la consumul de energie electrică pentru a evita restricții mai grave.

„Numai printr-un consum atent şi responsabil de energie electrică acasă și la locul de muncă, comunitatea poate contribui la asigurarea securității sistemului de alimentare din Queensland”, au transmis autoritățile.

Ministrul proaspăt numit al schimbărilor climatice și al energiei, Chris Bowen, a anunțat în această dimineață că „este mai important ca niciodată să gestionăm tranziția și să aducem mai multă energie în sistem și să ne concentrăm pe sisteme de stocare și transport mai bune”. Ministrul Bowen i-a asigurat pe australieni că această criză energetică este „gestionată foarte activ” atât de guvern, cât și de AEMO, motiv pentru care în Queensland s-a evitat luni seară apariția restricțiilor de energie electrică. „Acest lucru a fost evitat deoarece operatorul ar fi putut ordona generatoarelor să dea mai multă energie sistemului. Mi s-a mai spus că ei cred că astăzi putem evita întreruperile de curent în New South South și în alte stat”,  a mai spus Bowen.

Echipele Salvamont: ”Deși există numeroase accidente, oamenii nu învață nimic”

Articolul precedentEchipele Salvamont: ”Deși există numeroase accidente, oamenii nu învață nimic”
Articolul următorVasile Dîncu, despre Armata Română: ”N-are rost să aşteptaţi ca schimbările să vină de sus”