Foto: Facebook/Salvamont România
Foto: Facebook/Salvamont România

Echipele din cadrul Salvamont România au lansat un nou avertisment cu privire la numărul de intervenții efectuate pe munte.

Potrivit unui anunț publicat astăzi, 14 iunie, pe contul de Facebook, salvamontiștii au precizat că, doar în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 6 apeluri.

Oamenii rămași blocați pe munte au solicitat intervenția de urgență a salvamontiștilor.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 14 persoane. Un turist a fost predat Serviciului de Ambulanță pentru a fi transportat la spital

Au fost înregistrate următoarele apeluri la Dispeceratul Național Salvamont:

3 apeluri pentru Salvamont Bușteni;

1 apel pentru Salvamont Hunedoara;

1 apel pentru Salvamont Azuga;

1 apel pentru Salvamont Bihor.

Salvamontiștii au adăugat că au fost primite și 15 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Doar în ultima săptămână, salvamontiștii din Bușteni și Prahova au avut șase intervenții. Echipele au reușit să salveze viețile a nouă turiști blocați pe munte 

Toți au avut același „scenariu”: echipamentul necorespunzător și epuizarea fizică. Este îngrijorător faptul că mai sunt oameni care nu învață nimic din atâtea accidente mediatizate de-a lungul anilor”, se arată în textul distribuit pe pagina de Facebook.

Echipele au reamintit că pregătirea din timp a echipamentului, a condiției fizice în funcție de traseul ce urmează a fi parcurs și consultarea buletinului meteorologic, contribuie decisiv la reușita unei excursii.

Toate aceste aspecte constituie o parte elementară din educația montană a fiecărui turist”, au mai transmis salvamontiștii.

Articolul precedentO elevă nevăzătoare a închiat liceul cu media 9.74
Articolul următorAustralia ia măsuri în urma creșterii prețului energiei electrice: Restricţii la furnizarea curentului electric către populație
Jurnalist full-time / Pesimist part-time