Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Deși a întâmpinat numeroase dificultăți, o brașoveancă nevăzătoare a fost premiantă din clasa I și până în a XII-a.

Media pe care fata a obținut-o la finalul clasei a XII-a este de 9.74.

Cu toate că este nevăzătoare, eleva nu a beneficiat de asistent personal și s-a confruntat cu multiple episoade de birocrație

Andreea Olaru, o brașoveancă din Rupea a reușit să termine 12 clase obținând premiul I în fiecare an, din clasa I şi până în a XII-a, iar ultimul an de liceu l-a încheiat cu media generală de 9.74, relatează Bună Ziua Brașov.

Am avut profesori minunaţi, le-am pus o mulţime de întrebări, m-au ajutat să descopăr extraordinar de multe lucruri care nici nu mă gândeam că există. Chiar un exemplu ar fi profesor nostru de istorie care ne-a făcut să ne punem întrebări la care eu nici nu m-am gândit”, a povestit eleva.

Performanțele Andreei repreznită o premieră naţională

Asociaţia Catharsis, prin centrul de zi „Rază de lumină”, i-a oferit un aparat dactilo-braille, cu ajutorul căruia eleva putea să scrie.

Cu toate acestea, aparatul i-a fost confiscat, în două rânduri de către Protecţia Copilului, pentru că trebuia să facă inventarul, fiind înapoiat numai după insistențele altor persoane, mai precizează sursa citată.

Andreea a întâmpinat extrem de multe dificultăţi. În primul rând, nu i s-a asigurat asistent itinerant, aşa cum prevede legea. Părinţii ei şi-au asumat acest rol, chiar dacă nu aveau pregătire de specialitate. Au mers în fiecare zi cu ea la şcoală, au învăţat alfabetul Braille, au ajutat-o să ia premiul I în fiecare an”, a spus Azota Popescu, preşedintele Asociaţiei Catharsis.

Articolul precedentJudecătorul Grațiela Milu, candidat la CSM: CSM ne face și mai vulnerabili. Corupția e un fenomen endemic în România, la nivelul întregii societăți
Articolul următorEchipele Salvamont: ”Deși există numeroase accidente, oamenii nu învață nimic”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time