Ghinea începe săptămâna cu stângul: azi se citește moțiunea

Despre moțiune, liderul USR PLUS, Dan Barna, a declarat, în cursul serii de marți, că moţiunea anunţată de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea nu ar fi nimic altceva decât un exercițiu de umflat mușchii

Cristian Ghinea și Marcel Ciolacu

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va trece, astăzi, prin momente neplăcute, întrucât tot astăzi, social democrații lui Marcel Ciolacu vor citi, în Parlament, moțiunea simplă împotriva acestuia. „Va fi dezbătută luni de la ora 16.00, iar votul va fi marţi, odată cu votul final din plenul de respingeri”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament, informează News.ro, adăugând că opoziţia a căutat sistematic să intre în subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi opinia sa este că social democrații ar folosi acest instrument parlamentar, regulamentar, moţiunea simplă, tocmai pentru a mai exprima puncte de vedere şi critici, după părerea acestuia, în mare parte nefundamentate, cu privire la PNRR – a mai spus Ludovic Orban, despre moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea.

PSD, poetici ca de obicei. Au depus miercuri moțiunea simplă: „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul său ar avea niște întrebări pentru Ghinea, printre care:

  • „De ce avem un program naţional făcut de firme de consultanţă încălcând legile din România?”;
  • „De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie?”;
  • „De ce avem zero euro pentru irigaţii?”;
  • „De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?”.

La rândul lui, liderul USR PLUS, Dan Barna a declarat, în cursul serii de marți, că moţiunea anunţată de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea nu ar fi nimic altceva decât un exercițiu de umflat mușchii. „E foarte caraghios că PSD (…) a văzut programul înainte, şi-au exprimat punte de vedere, o parte dintre ele au fost preluate. Sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri, dar…Opoziţia trebuie să facă exerciţiul acesta al moţiunii simple”, a mai spus Barna, la TVR 1.

Citește și: Ghinea crede că Ciolacu și Dîncu suferă de „complexul Dragnea”

Moțiunea se va citi astăzi, la ora 16:00, pentru mâine fiind stabilită ziua votului.

Articolul precedentPloi torențiale pe litoral! RAJA S.A. a acționat pentru rezolvarea tuturor solicitărilor primite în vederea repunerii în funcțiune a sistemelor
Articolul următorMinistrul Sănătății se teme de al patrulea val
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.