Ministrul Sănătății se teme de al patrulea val

„Ne aşteptăm ca acest ciclu să revină. Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare”, a explicat Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă (foto Facebook)

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății se teme că istoria s-ar putea repeta, astfel că, așa cum s-a întâmplat cu un an înainte când, după o vară plină, românii au intrat direct într-un nou val al pandemiei, valul patru ar putea să „ne pândească” și acum.

Ministrul Sănătății îndeamnă populația să fie, în continuare, vigilentă

Așadar, ministrul a mai zis că, dacă este să ne uităm la felul cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă, referindu-se la o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, „ne aşteptăm ca acest ciclu să revină. Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare. Şi atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea şi ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid şi eficient şi aici e important pregătirea spitalelor”, a afirmat Ioana Mihăilă, pentru Aleph News.

Ghinea începe săptămâna cu stângul: azi se citește moțiunea

La noi progresul a fost remarcabil, în sensul că, din martie, de când am început secvenţierea şi am inclus-o în Programul Naţional de Secvenţiere, începem să detectăm aceste variante. În acest moment, secvenţierea o facem în două centre care au expertiză, pentru că am vrut, din nou, să nu facem rabat de la calitate – sunt două centre în Bucureşti care fac secvenţirea – dar partea de colectare a datelor vine de la nivelul mai multor regiuni. Reţeaua nu este încă complet dezvoltată. (…) Avem şi noi tulpina indiană. Am făcut secvenţiere mai ales pentru pacienţii care au fost diagnosticaţi în Bucureşti şi în Ilfov şi acolo am descoperit mai multe cazuri

Ioana Mihăilă
Articolul precedentGhinea începe săptămâna cu stângul: azi se citește moțiunea
Articolul următorCodrin Ștefănescu știe de ce a fost condamnat Liviu Dragnea: românii nu au votat PSD
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.