statul paralel ministri interimari

În contextul falimentului cu care sunt amenințate primăriile din țară, Asociația Orașelor din România îi cere ajutorul prim ministrului prin intermediul unei scrisori deschise. AOR avertizează că multe primării se consideră păcălite și sunt în situația de „a pune lacătul de ușă”.

Doamnă prim-ministru,

Încă de la începutul anului, în urma discuțiilor purtate cu Ministerul Finanțelor și cu unul dintre consilierii dumneavoastră, pe proiectul de Buget de stat pe 2019, membrii Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR), nu au fost luați în seamă de către Executiv, deși au avertizat că este un buget național greșit construit, fără să asigure funcționarea normală a orașelor. După “păcălelile” succesive ale ministrului de finanțe, susținut de Prim-Ministrul României, și după ce guvernul ne-a deposedat de mulți bani din bugetele locale în primele trei luni ale acestui an, primarii de orașe consideră că, prin neluarea în seamă a propunerilor făcute de Asociația Orașelor privind bugetul, s-a ajuns deja să discutăm despre localități aflate la limita supraviețuirii și poate chiar în pragul falimentului.

Considerăm că aceste subiecte sensibile și arzătoare pentru primarii și locuitorii orașelor din România trebuie puse pe agenda publică și, mai ales, urgent rezolvate, în caz contrar, alternativa rămasă fiind cea de a pune lacătul pe ușile primăriilor. În urma consultării membrilor AOR, vă solicităm o întrevedere de urgență, pentru discutarea și rezolvarea problemelor orașelor ajunse în criză”, se arată în scrisoarea postată pe Facebook a AOR.

Articolul precedentIlie Năstase spune adio politicii: „E timpul să mă retrag definitiv”
Articolul următorPolițiști cercetați disciplinar după ce au făcut accident cu autospecialele din dotare