Griu
Cereale. Sursa foto: expresul.md

India a anunțat, sâmbătă, că va interzice exportul de grâu din cauza caniculei ce a afectat profund recolta. De asemenea, prețul la grâu ar urma să crească considerabil, după ce piața internă a înregistrat deja cotaţii fără precedent, până la 322,71 dolari tona.

Totodată, potrivit specialiștilor, anul acesta India va produce în jur de 100 de milioane de tone de grâu, sub așteptări, iar achiziționarea grâului de către guvernul indian a scăzut la jumătate, informează Digi24.

Achizitorii internaționali au contat pe exporturile din India, al doilea cel mai mare producător de grâu din lume, după ce Ucraina a întâmpinat probleme din cauza războiului declanșat de către Putin.

India conta pe exportul a 10 milioane de tone de grâu în anul fiscal început la 1 aprilie

Cu toate acestea, reprezentanții guvernului indian au anunțat că vor fi permise exporturile în baza unor scrisori de credit deja emise și țărilor care au solicitat grâu din motive de securitate alimentară.

Printre cei mai afectați de deficitul de grâu vor fi locuitorii din Africa și Asia. Reamintim că Ucraina este printre primele țări din lume la exportul de grâu, cereale și ulei de floarea-soarelui. Dacă înaintea războiului exporta peste 5 milioane de tone de cereale pe lună, de la începutul conflictului cu Rusia abia dacă a reușit să exporte 500 de mii de tone.

Brazilia, spre exemplu, a început să își crească exporturile în mod spectaculos. depășind în primele trei luni ale anului volumele de anul trecut la toate categoriile, informează G4media.ro.

De asemenea, Egiptul ia în considerare încheierea unui acord de a furniza îngrășăminte din producția proprie în schimbul importării de cereale din România. În același timp, negociază importuri de cereale din Argentina.

Citește și articolul: Ucraina a stabilit restricții la exporturile de cereale spre România

Articolul precedentCapitala Ucrainei, tot mai sigură. Ambasada României și-a reluat activitatea în Kiev
Articolul următorSpectacol ceresc la jumătatea lunii mai
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.