Sursa foto: Gazeta de Sud

Bogdan Aurescu a declarat, sâmbătă, că ambasada țării noastre la Kiev și-a reluat activitatea după mai multe luni de pauză, de la declanșarea războiului ruso-ucrainean.

„Mă bucur să anunţ că începând de astăzi Ambasada României la Kiev şi-a reluat activitatea. România este pe deplin alături de partenerul său Ucraina în lupta sa curajoasă pentru libertate!”, a scris Bogdan Aurescu pe o rețea de socializare.

România și-a suspendat activitatea ambasadei de la Kiev pe 27 februarie, la trei zile de la atacul rusesc asupra Ucrainei. De asemenea, Bogdan Aurescu a menționat în acea perioadă că personalul a fost repatriat cu succes.

Războiul ruso-ucrainean continuă. Mii de soldați au fost uciși în 80 de zile de conflict. Liderul de la Kremlin nu renunță la planul de anexare a mai multor regiuni din Ucraina

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, ministrul german de Externe a anunțat, în timpul vizitei la Kiev, că Germania își va redeschide ambasada sa în Ucraina.

Acesta a avut mai multe discuții cu Volodimir Zelenski și ministrul olandez de externe.

„Conversaţia s-a axat pe asistenţa acordată Ucrainei în domeniul militar şi al reconstrucţiei, precum şi pe modul de rezolvare a blocadei exporturilor globale de produse alimentare atât de necesare din Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă.

Ministrul german de Externe a declarat că Putin a înțeles greșit „familia europeană”, precizând că prin ordinul pe care l-a dat, prin invadarea Ucrainei, a unit mai tare statele membre ale Uniunii Europene.

 „El ( n.r Putin) a crezut că valorile noastre europene de libertate şi umanitate ne fac decadenţi şi slabi. Ucrainenii au dovedit că, în realitate, este invers. Voinţa voastră pentru libertate vă face puternici. Şi faptul că ştiţi că luptaţi pentru umanitatea voastră împotriva unei armate care nu cunoaşte decât cinismul şi teroarea. De aceea, lupta voastră marchează un punct de cotitură în disputa mondială dintre democraţia liberală şi regimurile autocratice”, a spus Baerbock, potrivit g4media.ro.

Citește și articolul: Cel mai cunoscut critic al lui Putin, în vizită la București. Ce a discutat cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu 

Articolul precedent„Partea din România” pe care autoritățile o ascund în discursul anti-război: Politicile din Ucraina au condus la deznaționalizarea comunității de români
Articolul următorIndia interzice exporturile de grâu din cauza caniculei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.