Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Ilfov

Garda de Mediu a sancționat două societăți comerciale ce aparțin de Primaria Sectorului 3 cu 100 de mii de lei. Comisarii Gărzii au încheiat controlul la halele din Splaiul Unirii Nr 15, localitatea Popeşti-Leordeni, aflate în exploatarea SC SD3 SALUBRIZARE ŞI DESZĂPEZIRE S3 SRL.

La două săptămâni după ce expertul în mediu, Octavian Berceanu, a transmis de la fața locului imagini cu dezastrul ecologic, Garda de Mediu a intervenit și a luat hotărârea să amendeze cele două societăți.

„În cadrul acestor hale, operatorul depozita deşeuri RDF (deşeuri rezultate din tratarea mecanică a deşeurilor municipale şi asimilabile) provenite de la staţia de sortare aflată pe strada Lunca Vișagului din sectorul 3, Bucureşti”, se arată într-o postare pe o rețea de socializare a Gărzii de Mediu.

Sectorul lui Negoiță, de la „verde” pe hârtie”, la depozite pline cu deșeuri ilegale în viața reală

Totodată, comisarii au descoperit deșeuri vegetale și mobilier urban dezafectat aflat în diferite stadii de degradare. Toate acestea au fost depozitate în afara halelor, pe o platformă betonată.

„Pentru toate neconformităţile constatate comisarii GNM au aplicat 2 sancţiuni în valoare totală de 100.000 lei şi au dispus interzicerea pe viitor a depozitarii deşeurilor precum şi evacuarea imediată a deşeurilor identificate, respectând prevederile legale în vigoare. Respectarea şi ducerea la îndeplinire măsurilor impuse vor fi monitorizate atent de comisarii Gărzii de Mediu Ilfov”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu.

Reamintim că la sfârșitul lunii martie, Octavian Berceanu a postat pe pagina sa de Facebook  modul în care administrația Primăriei Sectorului 3 ascunde tone de gunoi în mai multe depozite din Popești-Leordeni, Splaiul Unirii nr. 15.

Acesta a precizat că Sectorul 3 acoperă infracționalitatea de mediu, precizând că cei de la Garda de Mediu ar fi trebui să fie prezenți și să verifice zona.

„Ne aflăm în Ilfov, unde este centrul infracționalității de mediu din România. Să vedem dacă Garda de Mediu o să apară. Ar trebui să intre în această incintă, să verifice proveniența, modul în care au fost transportate. Cei de ISU trebuie să vadă dacă există amenajări care să faciliteze intervenția în caz de incediu”, a spus Octavian Berceanu în acea perioadă.

Citește și articolul: Control la un depozit ilegal de deșeuri din Sectorul 3

Articolul precedentTrunchiurile de copaci tăiați din pădure reprezintă semnul că pe acolo au trecut tâlharii de lemn
Articolul următorO elevă a adus la școală un obuz din Al Doilea Război Mondial
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.