Sursa foto: ipn.md
Sursa foto: ipn.md

O elevă din Republica Moldova a pus în pericol un întreg colectiv, în momentul în care a adus la școală un obuz care datează din Al Doilea Război Mondial.

Cazul, extrem de periculos, a avut loc în orașul Sîngera, situat în Republica Moldova.

Fata a transportat obiectul în ghiozdan, cu scopul de a-l lăsa la muzeul instituției de învățământ

Fata este în clasa a IX-a la un liceu din orașul Sângera și a adus obuzul la școală pentru a-l lăsa la muzeul instituției de învățământ, scrie Agenția de știri din Basarabia, IPN, citată de publicația Gândul.ro.

Muniția, care se pare că a fost folosită în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost descoperită de tatăl elevei, în curtea casei în care aceștia locuiesc, mai arată sursa citată.

Profesorul de istorie a fost cel care a alertat Poliția în legătură cu un posibil pericol de explozie

Descoperind respectivul obiect, profesorul de istorie a alertat imediat oamenii legii care au restricționat accesul persoanelor pe teritoriul liceului. De asemenea, polițiștii au solicitat și intervenția echipei de geniști a Ministerului Apărării.

Presa din Republica Moldova a ținut să precizeze că, în urma verificărilor, s-a constatat că obuzul nu prezintă pericol de explozie.

Eleva a găsit respectivul obuz în gospodărie

Conform Poliției din Republica Moldova, obuzul a fost găsit de tatăl fetei în timp ce făcea niște lucrări de construcții în gospodărie, în data de 12 aprilie.
Ținând cont de situație, Poliția a emis un semnal de alarmă, rugând populația să fie vigilentă în cazul în care găsește astfel de obiecte, pentru că ele ar putea fi foarte periculoase.

Articolul precedentPrimăria Sectorului „Verde”, amendată de Garda de Mediu pentru depozitarea ilegală a deșeurilor
Articolul următorCiucă rămâne în umbra lui Cîțu. De ce premierul nu merge la Kiev
Jurnalist full-time / Pesimist part-time