Marius Budăi (Facebook)

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat, joi, că voucherele de 50 de euro, propuse în programul „Sprijin pentru România”, vor fi acordate din 1 iulie.

Cu acestea, românii vor putea achiziționa șase produse de bază, primele tichete fiind finanțate de la bugetul de stat. De asemenea, Budăi a spus că procedura de distribuire a tichetelor valorice va fi similară cu cea a tichetelor de masă.

Procedura de distribuire va fi similară cu ceea ce se întâmplă cu tichetele de masă, iar procedura de decontare va fi la fel. Se vor putea achiziţiona 6 alimente de bază pe aceste vochere. În primele discuţii avem pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui şi ouă. Acestea sunt în prima discuţie, pe primul pachet. Până luni ne-am propus să mai discutăm o dată cu ministrul Agriculturii”, a spus ministrul Muncii.

De asemenea, toate tichetele vor fi distribuite cu ajutorul Poștei Române, iar pensionarii care primesc banii pe card vor primi acasă și tichetul.

Guvernul și voucherele. Câți români se vor putea bucura de măsurile adoptate de Executiv

„Mai avem persoanele cu dizabilităţi, acolo probabil ne vom îndrepta către DGASPC şi evident, tot prin Poşta Română pentru ceilalţi. Elevii exact cum primesc bursa socială vor primi şi tichetele”, a mai spus Budăi.

Oficialul a amintit faptul că distribuirea voucherelor în valoare de 50 de euro va începe din 1 iunie.

„Nu cred că vom putea avea avizarea interministerială ca să începem cu 1 mai, dar cu siguranţă cu 1 iunie vom începe. (…) Nu există un acord pentru finanţare, dar există un acord verbal prealabil. Prima tură probabil o vom finanţa de la bugetul de stat”, a mai spus Budăi.

Reamintim că programul „Sprijin pentru România” a fost prezentat de liderii coaliției de guvernare la începutul săptămânii. Voucherele pentru alimente de bază, de 50 de euro, vor fi acordate la fiecare 2 luni familiilor cu cel puțin doi copii sau monoparentale cu venit mai mic de 600 de lei pe lună. De asemenea, de această măsură vor beneficia pensionarii cu venit mai mic de 1.500 de lei pe lună, perosoanele cu venit minim garantat și persoanele cu dizabilități.  4,7 milioane de persoane vor beneficia de vouchere în 2022, valoarea totală fiind de 1 miliard de euro.

Citește și: Ministrul Marius Budăi: Reducerea CAS cu 5% trebuie să se decidă politic

Articolul precedentStudiu de ultimă oră: perioada pandemiei a dus la abandon școlar, mai ales în rândul elevilor din mediile vulnerabile
Articolul următorTrunchiurile de copaci tăiați din pădure reprezintă semnul că pe acolo au trecut tâlharii de lemn
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.