Adrian Câciu (captură video)

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a precizat, joi după-masă, că țara noastră trebuie să atragă companii din Rusia, Belarus și Ucraina să investească în România, cerând astfel sprijin financiar și logistic din partea Băncii Mondiale.

De asemenea, acesta a spus că Executivul este hotărât să ia toate măsurile necesare pentru implicarea activă a companiilor din România în reconstrucția Ucrainei, ce de 50 de zile se confruntă cu atacurile rusești.

„Un rol important în acest context îi revine băncii, prin Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), în condiţiile în care situaţia geopolitică actuală presupune elaborarea unei strategii pentru reducerea impactului sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei asupra mediului de afaceri şi a nivelului de trai al cetăţenilor”, a mai spusAdrian Câciu.

Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă „schimbarea” la față a României

Totodată, ministrul Finanțelor a mulțumit Băncii Mondiale pentru susținerea și asistența tehnică oferită în implementarea PNRR-ului, program ce oferă șansa ca România să se dezvolte și să devină un pion principal în economia europeană.

Oficialul român a vorbit și despre programul „Sprijin pentru România”, lansat luni de coaliția de guvernare. Astfel sunt alocate pentru investiții 60% dintr-un total de 17,3 miliarde de lei. Mai mult, Banca Mondială a lăudat stabilitatea monedei naționale pe o piață regională volatilă din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

De asemenea, reprezentanții Băncii Mondiale au anunțat că vor sprijini România în demersul strategic de aderare la OCDE, un pas important pentru consolidarea profilului economic al țării noastre.

Întâlnirea dintre ministrul Finanțelor cu delegația Grupului Băncii Mondiale în România a avut loc la Palatul Victoria. La această discuție a participat și premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, cu ocazia vizitei celor de la Banca Mondială s-a trecut în revistă rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondială în România în cei peste 30 de ani.

Citește și: Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Menţinerea aprovizionării cu bunuri de primă necesitate, vitală pentru Europa

Articolul precedentPrimarul Sectorului 5 și puterea exemplului. Piedone a pus schele pe blocurile care urmează să fie anvelopate
Articolul următorCîmpeanu, dezamăgit de educația online. Viitorul elevilor după pandemie
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.