Nelu Tătaru vorbește despre valul patru al pandemiei

„Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți”, a detaliat fostul ministru al Sănătății

Cu toate că Nelu Tătaru nu mai este ministrul Sănătății de mai bine de patru luni, acesta continuă să vorbească despre pandemie și despre efectele acesteia asupra sistemului de sănătate, în calitatea sa de medic. Mai mult decât atât, de ceva vreme, acesta pare să fi revenit cu declarații diverse, lucru care a motivat opinia publică să speculeze o anumită revenire plănuită a acestuia în fruntea Ministerului Sănătății, cel pe care l-a condus în mandatul de premier al lui Ludovic Orban – poate mai mult acum, odată cu demiterea din funcție a lui Vlad Voiculescu.

Nelu Tătaru nu exclude apariția unui val trei al pandemiei de COVID-19

„În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze”, a declarat, în cursul zilei de astăzi, fostul ministru.

Codrin Ștefănescu știe cine stă în spatele demiterii lui Vlad Voiculescu: „păpușarul puternic”

Cu toate că suntem încă în valul trei, Nelu Tătaru afirmă că există o posibilitate destul de mare ca după acesta să mai urmeze unul, din pricina eventualelor relaxări, însă și a refuzului populației de a se vaccina. „Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm. Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit gandul.ro.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu știe cine stă în spatele demiterii lui Vlad Voiculescu: „păpușarul puternic”
Articolul următorGabriela Firea nu mai vrea „pițiponci la guvernare”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.