Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dat dispoziție pentru reabilitarea parcurilor din acest sector, iar primul care se află pe listă este Parcul Pecineaga, despre care spune că va fi gata și inaugurat până în Săptămâna Mare.
Pentru acest lucru este nevoie de lucrări de înlocuire a covorul de tartan, pe care edilul îl vrea cât mai viu colorat, dar și înlocuirea băncilor, precum și a mobilierului din interiorul parcului. De altfel, printre directivele acestuia se numără și plantarea unei perdele de copaci (tei), dar și remedierea sistemului de iluminat din interiorul parcului.
„Trebuie să reparăm de îndată parcurile din sector. A venit primăvara, iar copiii trebuie să se poată juca în locuri sigure. Covorul de tartan și băncile vor fi înlocuite, iar mobilierul din parc va fi reparat. Trebuie să asigurăm și oxigen în jurul parcurilor, motiv pentru care vom planta copaci în jurul acestora. Nu putem să îi uităm nici pe prietenii noștri necuvântători. Vom crea spații special amenajate pentru animalele de companie, pentru ca ele să nu reprezinte un pericol pentru copiii care se joacă în parcuri. Vreau ca Parcul Pecineaga să fie gata până în Săptămâna Mare”, a transmis edilul Sectorului 5.
Retrocedarea parcului
Asaltat de părinții aflați în parc, cu copiii, Piedone le-a răspuns câtorva dintre aceștia, pe subiectele ridicate, fie că ne referim la terenurile de tenis, la toaletele cu plată și program redus, fie la viitoarele contrucții de pe cei 800 metri pătrați retrocedați din parc.
În cadastrul verde al Primariei Capitalei terenul retrocedat figurează ca spațiu verde, respectiv Parcul Pecineaga și o bază sportivă, transmitea HotNews, în 2016. Potrivit informațiilor furnizate de municipalitate, pe teren se aflau 19 arbori, iar la Cartea funciară terenul era încadrat la categoria „curți construcții”.
Potrivit ultimelor modificări la Legea 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localitatilor, „terenurile înscrise în cartea funciară ca fiind în categoria curți-construcții, terenuri ce se află în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate ca spații verzi, în sensul legii, decât dupa îndeplinirea procedurii de expropriere conform legislației în domeniu.”