Foto: Hotnews
Foto: Hotnews

Liderul UDMR încearcă să mai îndulcească percepția potrivit căreia partenerii din coaliția de guvernare sunt pe un butoi de pulbere și a explicat ieri la B1 TV că, de fapt, este vorba despre ciocniri firești. Iar un factor determinant, crede Kelemen Hunor, e acela că la mijloc sunt mai multe viziuni politice.

Liderul UDMR a făcut referire la faptul că nici PNL și nici USR PLUS nu sunt partide mature din punct de vedere politic, dat fiind că sunt, în realitate, fracționate fiecare în două formațiuni.

Însă, din ce observă Kelemen Hunor, partenerii au aceleași dorințe, pentru binele țării. Potrivit acestuia, indiferent de disensiuni, coaliția este mult mai închegată decât este percepută din exterior. „Nu stă coaliția nici într-un ministru de la PNL, USR sau UDMR. Coaliția și liderii coaliției sunt ferm hotărâți să ducă mandatul până la bun sfârșit”, a asigurat Kelemen Hunor.

În orice coaliție există discuții, există conflicte. Nu suntem la fel. Dacă vă gândiți, de fapt suntem cinci în coaliție, nu suntem trei, fiindcă USR PLUS înseamnă două partide, în PNL mai există nucleul PDL-ului, încă nu au fost «asimilați», și acest lucru se simte, dar din acest punct de vedere e absolut normal să fie discuții. Scopul, dezideratele noastre sunt comune, nu există nicio discuție în ceea ce privește dezideratele.

…Eu ceea ce spun este un lucru absolut clar, corect, dar nu se simte în actul de guvernare, în ședințele de Guvern. Nu se simte acest lucru. Florin Cîțu gestionează foarte bine, chiar are o empatie și o toleranță de foarte multe ori mai mare decât aș accepta eu dacă aș fi premier, dar asta e o altă discuție, eu îl respect pe Florin Cîțu pentru această deschidere și pentru această răbdare uriașă”, a spus liderul UDMR.

Articolul precedentAndreea Moldovan a semnat ordinul prin care se modifică criteriile de carantinare
Articolul următorA început reabilitarea parcurilor din Sectorul 5