Marcel Ciolacu

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu acuză conducerea administrativă a PNL de gestionare necorespunzătoare a problemelor actuale prin care trece România. Printre altele, Ciolacu declară că guvernul condus de Ludovic Orban ar comite „crimă” morală, deoarece de la începutul crizei până în prezent, acesta ar fi lăsat oameni pe drumuri, ar fi risipit 35 miliarde de lei dintre care 0 lei destinați județelor afectate de criză, și-ar fi îngăduit firmelor să intre în colaps financiar.

Mesajul integral al lui Marcel Ciolacu:

„Pentru vremelnicii care conduc astăzi #România, luați o foaie de hârtie și notați. Iată ce reprezintă o crimă asupra poporului român:

– crimă este să lași pe drumuri peste 1 milion de români și să-i pui apoi să plătească dobândă la dobândă, dacă vor să își amâne ratele. Să lucrezi pentru profitul prietenilor și nu pentru INTERESUL SUPREM al cetățeanului, așa cum ai jurat – tu, SLUJBAJ AL STATULUI. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să știi că în fiecare oră se închid 90 de firme în România și tu să blochezi la Curtea Constituțională tocmai legile care ar fi salvat IMM-urile, dar și locurile de muncă. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să risipești 35 de miliarde din ianuarie până acum, să toci aproape toată rezerva din buffer, să împrumuți miliarde de euro și ACUM să nu acorzi nici cel mai mic ajutor firmelor și populației afectate de criză. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să dai ZERO LEI în majoritatea județelor administrate de PSD pentru achiziția de echipamente de protecție, teste și aparate medicale. Asta e politică meschină, nu este grijă pentru oameni. Pe oameni te răzbuni, nu pe PSD! Iar ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să lași medicii să devină carne de tun in fața virusului, în timp ce tu și sleahta faceți achiziții de milioane și milioane de euro cu tot felul de buticuri obscure. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să te folosești de necazul unor oameni pe care îi scoți din carantină să-i plimbi prin toată țara și apoi să-i trimiți la muncă peste hotare. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să-ți bagi joc de pensionari și să le spui că pentru ei nu sunt bani. Să te joci cu viața unor oameni în etate care ți-ar putea fi părinți… ASTA E CRIMĂ!

Și da, cel care fuge ca un laș din Parlament, atunci când virusul era deja în România, pentru că prioritatea sa și a partidului său erau anticipatele, da, ACELA ESTE UN CRIMINAL!

Iar cea mai mare CRIMĂ pe care o comiteți zi de zi este să nu #testați populația! Să vă bateți joc de români, mintindu-i și ascunzându-le adevărul! Da, voi sunteți CRIMINALI! Și, da, veți plăti pentru toate acestea!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

În aceeași postare, Marcel Ciolacu acuză, de asemenea, lipsa testărilor pe care acesta le consideră obligatorii. În opinia sa, testarea populației pentru noul coronavirus este necesară, întrucât numai dacă se ține o evidență clară a infectărilor se poate lupta concret împotriva amenințării COVID-19.