Florin Cîțu

Nicio zi fără luări de poziții sau fără critici și atacuri la adresa membrilor din Guvernul României, mai ales în această perioadă de restricții și măsuri controversate, în contextul pandemiei de coronavirus. În funcție de cum se pricepe fiecare și unde găsește un teren mai slab, apar peste noapte fel de fel de formatori de opinie.

Că e criticat guvernul în integralitatea sa sau miniștrii pe rând, nici nu mai contează, critică să fie. Cei mai înfierați sunt, firește, premierul, ministrul de Interne, al Sănătății, al Muncii și al Finanțelor. Acesta din urmă este de altfel și ținta unui politician din Alba, membru ALDE. Ioan Lazăr îl cataloghează pe Florin Cîțu drept o glumă proastă, un ministru laș și incapabil.

Guvernul care a jucat alba-neagra cu sănătatea românilor cum poate fi denumit? Ticălos sau tot criminal?
Un habarnist de profesie, care nu înțelege care îi e rolul său în Guvern, s-a trezit să folosească tot felul de cuvinte grele la adresa celor care nu sunt de acord cu ce dictează șeful lui suprem, Klaus Werner Iohannis. Dle Cîțu, nu toți sunt niște lingăi ca dumneata!

Revenind la cîțismele dlui de la finanțe. Un om care fuge de propria sa umbră atunci când trebuie să ocupe funcții cu o mare responsabilitate, dă lecții de moralitate. Am văzut-o și pe asta. Un șoarece speriat ca de moarte sare la gâtul celor care nu fac precum profețește unicul și inegalabilul Klaus Iohannis, stăpânul și binefăcătorul lui Cîțu și al PNL.

Florin Cîțu este, probabil, cea mai proastă glumă de ministru și de politician care a putut exista în România ultimilor 30 de ani, o persoană care fuge de responsabilitate mai ceva ca dracu de tămâie.

Pentru că tot vă plac cuvintele tari , gen ”crimă”, spune tu, dle Cîțu, cum se numesc cei care, știind că vine pandemia de coronavirus, au refuzat să asigure stocurile necesare de echipamente medicale pentru populație și pentru medici?
Cum se numesc cei din cauza cărora sunt infectați medicii din țară pentru că au fost trimiși să lupte cu coronavirus fără niciun fel de echipament de protecție?
Cum se numesc cei care jucau în ianuarie – februarie alba-neagra cu sănătatea românilor doar pentru a organiza alegeri anticipate?
Cum se numesc cei care, dle Cîțu, de o lună de zile ar fi trebuit să ia măsuri economice pentru repornirea activităților economice pentru ca România să nu intre într-o gravă criză economică?
Cum se numesc cei care în miez de noapte, neținând cont de propriile lor ordonanțe militare și legislația în vigoare, făceau transferul românilor spre aeroporturile țării pentru a-i trimite, în plină pandemie, în Germania?

Nu dle Cîțu, ei nu se numesc guvernanți! Abia asta, dle CÎțu, se poate numi crimă împotriva poporului român!
Și, poate, atunci când restricțiile se vor termina, toți cei de care v-ați bătut joc vor cere socoteală, măcar electoral, ”Guvernului meu”, care a încălcat, cu bună știință, obligația constituțională de a asigura sănătatea publică”, scrie politicianul din Alba.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, la adresa PNL: „ASTA E CRIMĂ!”
Articolul următorUSR își anunță sprijinul pentru prelungirea stării de urgență