Astăzi a fost deschis al treilea Centru de carantină din Sectorul 1, capacitatea acestuia fiind de 70 de locuri. Aici sunt cazați cei care s-au întors recent din țările declarate zone roșii, sub supraveghere, timp de 14 zile.

Tuturor celor aflați în centre, le asigurăm trei mese pe zi. Azi am ajuns exact când se livra micul dejun.

Din experiența ultimelor zile, cazarea în centrele de carantină este foarte sigură și importantă și pentru noi, ceilalți. Monitorizarea celor din centre este asigurată de Jandarmerie și Poliție, deci riscurile de “evadare” și contaminare sunt practic zero”, a transmis Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Același primar anunțase ieri deschiderea celui de-a doilea centru din Sectorul său, aici capacitatea de cazare fiind de 39 de camere. De altfel, autoritățile din Sectorul 1 a menționat că se ia în calcul deschiderea unui al patrulea centru.

Carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezintă simptome, dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus. Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spații special amenajate, puse la dispoziție de autoritatea locală, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică.

Autoizolarea se instituie pentru persoanele care nu prezintă simptome dar au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome și care au călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă, au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus, membrii de familie ai unei persoane care se încadrează în una dintre situațiile de mai sus

Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către Direcția de Sănătate Publică. Poliția Locală a Sectorului 1 face controale inopinate pentru verificarea respectării autoizolării”, explică primarul Sectorului 1.

Articolul precedentDirectorul Aeroportului din Iași cere închiderea spațiului aerian al României!
Articolul următorMăsuri speciale: securitatea serviciului de apă