Încă 55 de camere pentru persoanele care sunt plasate în carantină pe raza Sectorului 1 București. Azi a fost deschis al patrulea Centru de carantină din Sectorul 1, unde vor fi găzduite persoane încadrate în prevederile legale referitoare la instituirea carantinei de 14 zile.

Tuturor celor aflați în centre, le asigurăm trei mese pe zi. Carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezintă simptome, dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19).

Cazarea în centrele de carantină este cea mai sigură măsură pe care o putem lua pentru a ne proteja de expunerea la coronavirus. Monitorizarea celor din centre este asigurată de Jandarmerie și Poliție, deci riscurile de “evadare” și contaminare sunt practic zero”, se arată într-o poastare pe pagina de Facebook a primarului Sectorului 1.

Daniel Tudorache are însă și recomandări pentru cei aflați izolați la domiciliu, sfătuindu-i să respecte regulile:

Nu părăsi domiciliul. Îi poți îmbolnăvi pe toți cei cu care vii în contact, chiar dacă tu nu ai simptome de COVID-19: rude, vecini, prieteni, vânzători de la magazin etc.

În al doilea rând, spune-ne ce îți lipsește și te vom ajuta. Vrei mâncare gătită? Sună la 0734.45.45.43 sau la 0742.924.924 și îți trimitem. Ai nevoie de alimente și alte lucruri de strictă necesitate? Sună la 021.9540, spune-ne ce îți trebuie și îți cumpărăm.

Îți mulțumim că ești un bun vecin de sector! Și te asigurăm că suntem alături de tine în această perioadă. În Sectorul 1, izolat nu înseamnă abandonat! Pentru că ne pasă”.

Articolul precedentMăsuri speciale: securitatea serviciului de apă
Articolul următorNoul spital de campanie Constanța, funcțional