Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași, a făcut astăzi o conferință de presă pentru a atrage atenția asupra riscurilor enorme la care sunt expuși toți angajații din aeroporturi, dar și călătorii de bună credință. Astfel, a explicat Bulgariu, sunt români care nu declară că vin din zonele roșii și încearcă să se eschiveze. Pe scurt, directorul aeroportului a cerut autorităților române închiderea spațiului aerian al României.

Bulgariu a făcut precizarea că aceasta e o poziție personală, dar că în acest mod se reduce riscul de infestare. „Așa cum am văzut de-a lungul timpului, din partea pasagerilor nu avem cea mai bună activitate civică, de a recunoaște de unde vin, chiar dacă noi la Iași am avut un comportament corect în ceea ce privește respectarea măsurilor.

Nu am avut situații în care să intervină Jandarmeria, dar falsuri în declarații am avut mai multe și am avut persoane din zonă roșie, care au venit pe cont propriu cu mijloace de transport pe alte destinații și au venit pe aeroportul din Iași.

Sunt un risc fantastic de contaminare atât a pasagerilor care veneau din zone sigure, cât și a angajaților aeroportului și a celor din structurilor de sprijin de pe aeroport. Acest risc este la toate aeroporturile din România, indiferent câte măsuri de prevenție am lua, dacă o persoană nu conștientizează, există riscul să contamineze tot avionul, inclusiv lucrătorii din aeroporturi, ceea ce ne duce în imposibilitatea de a ne continua activitatea”, a spus Bulgariu.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban”. Președintele este optimist să avem mâine guvern
Articolul următorSectorul 1 are de azi trei centre de carantină. Autoritățile asigură că riscurile de contaminare sunt zero