Sursa: captură video

Percheziții ieri în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și punere în circulație a unor produse contrafăcute, bunurile avute în vedere de oamenii legii fiind parfumurile.

Acțiunea a fost derulată de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, în total fiind derulate 9 percheziții domiciliare. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Institutului Național de Criminalistică și al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Oamenii legii spun că în vizor sunt mai multe persoane, care prin intermediul unor societăți comerciale având ca obiect principal de activitate comerțul online „ar fi oferit spre vânzare și ar fi comercializat pe internet, printr-un site propriu specializat de parfumuri, produse ce poartă mărci notorii, inclusiv tip tester, susceptibile a fi contrafăcute, fără a înregistra în întregime în evidențele contabile operațiunile efectuate și veniturile realizate”.

Sursa: Poliția Română

Până în acest moment nu se vorbește despre o anumită sumă care ar putea reprezenta prejudiciul în cauză. Cert este că, potrivit Poliției Române, „în urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.789 de produse tip parfum/ tester (145 de sortimente), cu o valoare de piață de aproximativ 700.000 de lei, ce urmează a fi analizate, în vederea stabilirii caracterului autentic/contrafăcut al acestora și pentru dispunerea, după caz, a măsurilor legale care se impun”.

Articolul precedentPreședintele USR ia în calcul o candidatură la prezidențiale: „Când mă uit în jur la cine sunt potenţialii candidaţi, prind curaj”
Articolul următorPrefectul Capitalei, „în cărți” pentru a prelua șefia AEP