Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a declarat, luni, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR care a avut loc în Parlament, că bugetul pe anul 2022 este un buget cu cheltuieli „mult sporite”, motiv pentru care urmează ca Guvernul să mărească taxele și impozitele.

De asemenea, Năsui a mai precizat că puterea de cumpărare a românilor „este erodată”, iar Banca Națională se așteaptă ca inflația să treacă de 11% în perioada aprilie-iunie.

„Să creşti taxele asupra românilor când lor le este deja foarte greu este o acţiune complet distructivă şi care va adânci sărăcia în România”, a afirmat fostul ministru al Economiei, potrivit news.ro.

Năsui: „Soluţia nu este să creştem din nou taxele”

Claudiu Năsui a precizat că e nevoie de o reducere a pensiilor speciale care cresc cu 8% în bugetul pentru anul acesta. Totodată, acesta a vorbit și despre PNDL 3, „acest mamut de cheltuieli bugetare care este mai mare decât celelalte două PNDL-uri la un loc.”

De asemenea, fostul ministrul al Economiei a mai afirmat că USR își dorește o reducere a impozitării muncii, adică zero taxe pe salariul minim care să ridice puterea de cumpărare a „celor mai săraci români” și „să crească atractivitatea muncii în România.”

Totodată, Năsui a vorbit despre proiectul Open budget, prin care orice român are posibilitatea de a vedea unde merg banii din taxe și impozite.

„Practic să nu mai gonim românii din România aşa cum o facem acum. (…) Deci dacă aveţi curiozitatea să vedeţi cât va plăti statul român cu pensiile speciale în bugetul din 2022 e suficient să intraţi pe această platformă. Avem MAI, care plăteşte cele mai multe pensii speciale, MApN, Ministerul Muncii şi SRI. Fiecare are o Casă de Pensii prin care plăteşte lucrurile acestea. Putem opri acest lucru, dar trebuie să avem voinţă politică pe care USR o încurajează şi a încurajat-o întotdeauna”, a conchis fostul ministru al Economiei.

În urmă cu două zile, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că la începutul lunii martie, Executivul va pune la punct mai multe măsuri pentru reducerea inflației, astfel încât să nu ajungă la două cifre, cum a prognozat Banca Națională.

”Taxa pe lux” – sau cum să descurajăm oamenii să aibă succes

Articolul precedent”Taxa pe lux” – sau cum să descurajăm oamenii să aibă succes
Articolul următorMai mulţi pacienţi și-au pierdut vederea după ce au fost operați la spitalul din Miercurea Ciuc
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.