Foto: Gândul.ro
Foto: Gândul.ro

Mai mulți pacienți au fost operați de cataractă la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc.

După, s-au infectat cu o bacterie, iar trei dintre ei și-au pierdut vederea la ochiul operat.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu întrucât în acest caz nu este depusă nicio plângere, fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Harghita, Maria Plumbu, relatează Agerpres.

14 pacienți au dezvoltat o inflamaţie a globului ocular. La şase dintre ei a fost identificată bacteria Pseudomonas aeruginosă. În plus, 13 dintre ei au fost reoperaţi, arată publicaţia Gândul.ro.

Managerul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc: “Ne exprimăm regretul. Această situație este una fără precedent”

De la ultima comunicare a spitalului, toate probele de suprafață, precum și probele de aeromicrofloră, tegumente și exsudate nazale recoltate de la personal, de pe instrumente chirurgicale, materiale și produse utilizate au ieșit negative, mai arată sursa citată.

Ne exprimăm regretul pentru situația ivită și compasiunea pentru pacienții afectați. Ceea ce s-a putut face din punct de vedere medical și omenește, s-a făcut pentru ei și ținem legătura în continuare cu pacienții și aparținătorii lor. Această situație este una fără precedent”, a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

Blocul operator urmează a fi reorganizat

De asemenea, conducerea spitalului a precizat că, până în prezent, pe secția Oftalmologie s-au efectuat mai multe mii de operații de cataractă senilă. În ciuda numărului mare, toate intervenţiile s-au desfăşurat fără probleme.

Managerul a mai adăugat că majoritatea probelor biologice au ieșit negative. Acest lucru ar putea însemna o eroare produsă în procesul de pregătire a intervențiilor.

Am revizuit protocoalele de sterilizare, circuitele din sala de sterilizare. Vom continua acest proces cu reorganizarea blocului operator a secției pentru a crea condițiile optime pentru siguranța pacienților”, a mai adăugat conducerea spitalului.

Articolul precedentClaudiu Năsui: „Să creşti taxele asupra românilor când lor le este deja foarte greu va adânci sărăcia în România”
Articolul următorMinistrul Familiei a anunțat înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time