Primul acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurorii DNA Constanța

Aproape opt ani cu executare pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Judecătorii din Tribunalul Constanța au admis primul acord de recunoaştere a vinovăţiei unde a fost stabilită și acceptată o pedeapsă cu privare de libertate încheiat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța. Concret, acordul a fost încheiat între DNA Constanța și Eugenia Doina Mănăilescu.

Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatei la pedeapsa de doi ani și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, la șase ani de închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală, la doi ani și trei luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Instanța a contopit pedepsele aplicate inculpatei în pedeapsa cea mai grea, de șase ani închisoare, la care se adaugă un spor de 18 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute în final o pedeapsă de șapte ani și șase luni de închisoare, cu executare.

 Interzice inculpatei, ca pedeapsă accesorie, drepturile a de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator sau de a fi asociat la vreo societate comercială. Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală. Cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicare

Potrivit minutei publicate pe portalul instanței

Inculpata este la a doua condamnare pentru evaziune fiscală

Speța a fost disjunsă dintr-un alt dosar, în care inculpații, administratorii unei societăți, au fost trimiși în judecată pentru constituire de grup infracțional. Faptele ar fi fost comise în perioada 2006-2011 și ar fi constat, printre altele, în emiterea fictivă a peste 1.000 de facturi fiscale în domeniul cerealelor, în valoare de peste 100 de milioane de lei. Conform legislației în vigoare, dacă prejudiciul dintr-un dosar de evaziune fiscală depășește 500.000 de euro, pedepsele sunt încadrate între 9 și 15 ani cu executare.

Pe numele Doinei Mănăilescu mai există o condamnare de 7 ani, cu executare, într-un dosar din 2018, astfel că i se vor contopi pedepsele primind pedeapsa cea mai mare la care se adaugă un spor din cealaltă pedeapsă.

Articolul precedentVaccinarea populației ar putea deveni obligatorie
Articolul următorPrahova gunoaielor! Frumos pe hârtie, hidos în realitate!