Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Președintele PSD Marcel Ciolacu va sta în carantină timp de cinci zile, după ce a intrat în contact cu Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, care a aflat că este infectat cu COVID-19.

Surse din interiorul partidului au anunțat că Marcel Ciolacu va ieși din carantină duminică. Reamintim că liderul social-democrat este vaccinat cu trei doze, ultima doză fiindu-i administrată în luna octombrie a anului trecut.

Săptămâna aceasta, coaliția de guvernare trebuia să aibă o ședință privind subiectul crizei facturilor la energie, însă liderii partidelor politice nu s-au mai întâlnit.

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a fost confirmat cu COVID-19

Joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Culturii a anunțat că deși a mai fost infectat cu coronavirus în noiembrie 2022 și este și vaccinat, „Omicron s-a descurcat mai bine”.

„După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităților curente, am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv”, a scris ministrul.

Romașcanu a mai precizat că simptomele sunt minime și abia așteaptă să se întoarcă între colegi. Mai mult, el „regretă nespus” faptul că va rata una dintre cele mai frumoase săptămâni din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naționale.

„La TNB va concerta orchestra Operei Naționale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artiști ai Operei, vor recita actori de calibru români și moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriți pe TVR sau la Radio Romania Cultural evenimentul. În rest, să avem sănătate și să ne revedem curând!”, a concluzionat ministrul Culturii.

Reamintim că în ultimele 24 de ore, aproape 10.000 de noi cazuri de COVID-19 și 30 de decese au fost raportate de către autorități. Astfel, de la debutul pandemiei de COVID-19 și până astăzi, în România au fost înregistrate 1.885.771 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 18.165 sunt ale unor pacienți reinfectați.

De asemenea, până vineri, 59.180 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au murit. 

Mai mult, la secția de terapie intensivă sunt internate 456 de persoane, dintre care 49 au certificat care atestă vaccinarea împotriva coronavirusului.

Marcel Ciolacu ia în calcul scăderea TVA-ului la alimentele de bază

Articolul precedentMircea Geoană: „Suntem în fața celui mai complicat moment de securitate pentru Europa din ultimii 30 de ani”
Articolul următorRafila: “Vaccinarea copiilor nu este obligatorie” 
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.