Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

S-a dat startul programărilor pentru vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Ministrul Sănătății combate zvonurile apărute în presă: nu se pune problema obligativitatăţii în ceea ce priveşte vaccinul anti-Covid administrat copiilor.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că părinții din România trebuie să ia în calcul serios varianta de a-și vaccina copiii anticoronavirus.
Cu toate acestea, ministrul a precizat că accesul la educație nu va fi condiționat de vaccinare.

Vaccinarea anti-Covid nu este impusă şi nici nu are vreun impact în ceea ce priveşte sistemul de educaţie

Broșurile de informare au fost făcute de medici specialiști care au îngrijit în acest timp copii infectați cu coronavirus. În niciun caz nu vom impune obligativitatea vaccinării. Nu se pune problema restricționării accesului la educație. Circulă un fake de presă. Nici măcar nu cred că e de presă cât e vorba de rețele sociale, care spune că vrem să impunem vaccinarea obligatorie la copii, dar nu se pune problema”, a declarat Alexandru Rafila.

Din data de 26 ianuarie, cei mici pot primi serul împotriva Covid

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că în 24 ore au fost validate aproape 1.000 de programări în platforma RoVaccinare. Este vorba despre serul care va fi adminitrat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Campania de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani a fost optimizată încă din luna decembrie.

În perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este vorba despre 114 000 de doze. Acestea vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată”, se arată în comunicatul ministerului Sănătăţii.

Articolul precedentMarcel Ciolacu a intrat în carantină
Articolul următorANPC, amenzi de 450.000 de lei în urma controalelor la furnizorii de energie și gaze
Jurnalist full-time / Pesimist part-time