Ioan Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, a fost detubat.

Medicul a suferit arsuri grave în incendiul din secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț, incendiu în urma căruia 10 oameni și-au pierdut viața. La o zi după incendiu, eroul care a a intrat în flăcări pentru pacienții săi și a sperat că îi va salva pe toți a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafața corpului.

Arsurile suferite de Cătălin Denciu au fost foarte grave deoarece, în momentul în care a intervenit în secția de terapie intensivă, echipamentul de protecție pe care îl purta a luat foc.

În luna noiembrie, Ministrul Nelu Tătaru afirma că starea lui Cătălin Denciu este staționară și că există o posibilitate a detubării la începutul lunii decembrie.

”Starea medicului din Belgia este staţionară. Este echilibrat hemodinamic şi hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi – dimineaţa şi seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de exciţie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, afirma Nelu Tătaru în data de 22 noiembrie.

Starea medicului erou internat în Belgia, dezvăluită de Nelu Tătaru. Soția lui Cătalin Denciu pleacă acolo săptămâna viitoare

În prezent, medicii din Belgia au reușit să-i refacă piciorul drept, dar vor urma o serie de intervenții chirurgicale pentru arsurile pe care le are pe restul corpului.

Faptul că medicul a fost detubat nu înseamnă că se află în afara oricărui pericol, perioada critică încă nu a trecut și, cu fiecare intervenție chirurgicală, medicii recurg iar la intubare.

Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, a fost detubat

Ioan Cătălin Denciu va mai rămâne în spitalul din Belgia cel mai probabil până în luna ianuarie 2021. Soția sa îi este alături, mergând zilnic în salonul acestuia și oferindu-i tot sprijinul ei. De asemenea, Ministrul Sănătății ține permanent legătura cu familia, dar și cu specialiștii belgieni.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDan Tudorache critică lipsa de interes a autorităților
Articolul următorNegocierile eșuate dintre PNL și USR PLUS se mută, mâine, separat, la Palatul Cotroceni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time