Negocierile eșuate dintre PNL și USR PLUS se mută, mâine, separat, la Palatul Cotroceni

USR PLUS îl va propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, în timp ce PNL va merge, în continuare, cu Florin Cîțu

După două zile de negocieri cu rezultate infime, PNL și USR PLUS au ajuns la concluzia că cea mai bună soluție este, totuși, să se ducă mâine la Palatul Cotroceni separat, fiecare cu propunerea sa de premier și, cel mai probabil, și cu propunerea separată de președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, în cazul PNL și Dan Barna, în cazul Alianței USR PLUS.

Dacian Cioloș, propunerea USR PLUS, Florin Cîțu, propunerea PNL

Astfel, dacă cele două formațiuni politice par să se fi înțeles, într-o oarecare măsură, asupra programului de guvernare, la capitolul funcții și cine le ocupă, negocierile au eșuat. Punctul culminant s-a înregistrat în momentul în care atât liderul USR PLUS Dan Barna, cât și liderul PNL Ludovic Orban și-ar fi dorit să ocupe funcția de președinte al Camerei Deputaților. Cu această problemă nerezolvată, USR PLUS și-a retras susținerea pentru Florin Cîțu, astfel că mâine, toate partidele politice sunt invitate să participe la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, pentru a continua negocierile separat. USR PLUS îl va propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier.

PNL, USR-PLUS și UDMR așteaptă până sâmbătă pentru a negocia guvernul

Programul consultărilor de mâine, de la Palatul Cotroceni:

Partidul Social Democrat (PSD) – ora 11:00

Partidul Naţional Liberal (PNL) – ora 12:00

Alianţa USR PLUS – ora 13:00

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (PAUR) – ora 14:00

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) – ora 15:00

Alte minorități naționale cu statut parlamentar – ora 16:00

Cu toate că PNL, USR PLUS și UDMR s-ar fi putut prezenta mâine, în fața președintelui, cu temele deja făcute și cu împărțirea funcțiilor în stat rezolvată, din pricina faptului că atât Dan Barna, cât și omologul său liberal, Ludovic Orban, și-au dorit funcția de președinte al Camerei Deputaților, lucrul acesta nu se va mai întâmpla. De altfel, atât de mult își doresc cei doi acest post încât PNL ar fi propus USR PLUS mai multe ministere în schimbul șefiei Camerei Deputaților, însă USR PLUS ar fi refuzat trocul.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMedicul din incendiul de la Piatra Neamț a fost detubat
Articolul următorPercheziții domiciliare în multe județe din țară
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.