Brancardierul care a deconectat o pacientă de la aparate, reținut pentru 24 ore

Aparținătorii pacientei care a fost deconectată de la aparate povestesc că, într-o primă instanță, au fost anunțați că aceasta ar fi decedat din pricina bolii

O femeie de 65 ani, internată la secția ATI a Spitalului „Victor Babeș” din Capitală a fost deconectată în cursul zilei de ieri de la apare de un brancardier. Fapta ar fi fost săvârșită din greșeală, potrivit acestuia, întrucât în același salon se mai afla o pacientă decedată care trebuia transportată la morgă, brancardierul confundându-le. Pacienta deconectată se afla în spital din data de 25 noiembrie 2020.

Deconectarea de la aparate nu era de competența brancardierului

Potrivit fișei postului, brancardierul nu ar fi trebuit să ia inițiativa deconectării pacienților de la aparate, aceasta îndatorire fiind a asistenților, însă numai în prezența unui medic.

„Urmare informării transmise în data de 10 decembrie, cu privire la decesul unui pacient internat într-un spital din București, sector 3, facem următoarele precizări: Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești (brancardier) are calitatea de suspect.” a anunțat Poliția Capitalei.

Întrebat de polițiștii care anchetează cazul de ce a comis o astfel de faptă, cu toate că nu se afla în compentențele sale, brancardierul nu a știut să dea un răspuns clar, sugerând că ar fi fost mânat de impuls.

Aparținătorii femeii au fost anunțați că aceasta a decedat din pricina COVID-19

Potrivit declarațiilor aparținătorilor victimei, într-o primă instanță aceștia ar fi fost anunțați că femeia s-a stins din pricina bolii, ca la scurt timp să primească un al doilea apel telefonic în care să li se zică adevăratul motiv. Mai mult decât atât, potrivit informațiilor, un medic de la Victor Babeș ar fi sunat în cursul serii trecute la 112, anunțând că femeia a fost deconectată de brancardierul în cauză.

Brancardierul a fost reținut

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunțat de curând că brancardierul de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie dus în fața judecătorului pentru arest preventiv.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPretenția părintelui român: ”colegul de bancă al copilului meu nu trebuie să fie de etnie”
Articolul următorDan Tudorache critică lipsa de interes a autorităților
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.