Foto: preluare Digi24

În ultimele 24 de ore s-au vaccinat aproape 93 de mii de persoane împotriva COVID-19. Dintre acestea, peste 23 de mii de români s-au vaccinat cu prima doză. Totodată, 46.771 au făcut a doua doză, iar 22.855 au făcut doza booster.

De la debutul campaniei de vaccinare, în țara noastră s-au vaccinat peste 7,4 milioane de români cu prima doză, iar 6.793.010 au schema completă de vaccinare. De asemenea, peste 1,1 milioane au primit doza de rapel. Potrivit Mediafax, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 19 mii de reacții adverse.

Numărul cazurilor de COVID-19 este într-o continuă scădere

Astăzi, 13 noiembrie, România a înregistrat peste 4 mii de cazuri noi de COVID-19 și 323 de decese. Totodată, la secțiile de terapie intensivă sunt internate 1.743 de persoane. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.512 teste RT-PCR și 29.810 teste rapide antigenice.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a avertizat că numărul cazurilor de coronavirus va crește din cauza începerii școlilor în format fizic. Mai mult, medicul a atras atenția că dacă populația nu se vaccinează, următoarele valuri de infectări vor putea lovi și mai rău.

 „Din acest punct de vedere, nu avem niciun motiv să credem că situația va fi într-o direcție bună în perioada următoare. Cu atât mai mult cu cât în acest moment, la o rată de vaccinare la peste 12 ani de circa 43%, e evident că lucrurile nu sunt în avantajul nostru”, a declarat, joi, Valeriu Gheorghiță, relatează Digi24.

Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei de Covid

Mai multe state din Uniunea Europeană înregistrează o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că e nevoie de reintroducerea de măsuri mai dure. De asemenea, Centrul European de Prevenire și Contril al Bolilor (ECDC) a anunțat că situația pandemiei de COVID-19 este „foarte îngrijorătoare”.

Peste 4,6 miliarde de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 au fost rezervate de Comisia Europeană și sunt în curs de negocieri pentru doze suplimentare. În țara noastră s-au vaccinat peste 43 % din populație.

Campanie de vaccinare în Moldova: „Avem cel mai mare cimitir din Europa” (Video)

Articolul precedentNegocierile PSD-PNL se reiau duminică
Articolul următorConsiliul Local Bacău a votat transferul depozitului de deșeuri chimice la Ministerul Mediului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.