Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a adăugat că duminică, 14 noiembrie, cele două partide vor ajunge la un numitor comun cu privire la Finanțe, Muncă și Justiție.

Mai mult decât atât, liderul social-democrat a precizat că nu s-a pus problema, pentru moment, de a numi un prim-ministru.  

„Aproape 95% din programul de guvernare a fost trecut de ambele partide. Mai avem 5%. Continuăm discuțiile mâine. Mâine cred că le finalizăm pe toate”, a adăugat el, relatează Digi24.ro.

PNL și PSD, alianță politică pentru un viitor guvern

Marcel Ciolacu, întrebat de către jurnaliști dacă se are în vedere impunerea unui impozit global, pe gospodărie, liderul social-democrat a precizat că încă nu s-a luat o decizie. „Vom vedea ce decizii vom lua”, a mai spus președintele PSD.

În cealaltă tabără, liderul Partidului Național Liberal (PNL) Florin Cîțu, a precizat că din programul de guvernare, toate capitolele sunt închise, în afară de Justiție, Muncă și Finanțe. „Mai discutăm și mâine, mai sunt câteva capitole”, a spus de asemenea președintele PNL Florin Cîțu.

Social-democrații au propus, în negocierile cu liberalii, reintroducerea voucherelor de vacanță de anul viitor. PSD a insistat asupra revenirii măsurii care în vizează pe bugetari. Tichetele de vacanță vor viza stațiunile balneo-climaterice și agroturismul.

Dacian Cioloș nu crede într-o guvernare PSD-PNL

Președintele Uniunii Salvați România (USR) Dacian Cioloș, e de părere că o guvernare între liberali și social-democrați timp de șapte ani, cum a fost propunerea în timpul negocierilor, este „o glumă”. El e de părere că cele două formațiuni politice nu sunt compatibile.

„Dacă ne uităm la obiectivele pe care le are fiecare din cele două partide, sau devine PSD mai liberal sau devine PNL mai socialist”, a declarat Dacian Cioloş, sâmbătă, la Digi 24. Mai mult decât atât, liderul USR e de părere că cele două partide vor împărții funcții la stat. Mai mult, banii îi vor distribui în „anumite direcții”.

„Aici, foarte probabil, se vor înţelege, dar pe restul reformelor de care statul român are nevoie şi România are nevoie pentru ca statul să fie mai performant, aici eu îi văd greu cum se vor înţelege”, a susţinut Cioloş.

Cioloș, despre intenția PSD de a renegocia PNRR: „Le doresc succes”

Articolul precedentCioloș, despre intenția PSD de a renegocia PNRR: „Le doresc succes”
Articolul următorA doua zi cu peste 90.000 de români vaccinați
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.