Primăria Capitalei va împărți persoanelor fără adăpost măști și dezinfectant

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București oferă ajutor tuturor celor ce nu au adăpost. Pe lângă cele necesare depășirii perioadei pandemice, cei nevoiași vor primi haine, mese calde, vor avea acces la internet și televizor și vor primi consultanță pentru întocmirea unui CV, în vederea angajării

Foto: Facebook Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Primăria Capitalei va distribui măști și dezinfectanți tuturor persoanelor fără adăpost din București. În plus, aceste persoane vor beneficia de programe prin intermediul cărora le va fi pusă la dispoziție o masă caldă. Anunțul a fost făcut astăzi, pe pagina de Facebook a lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan: „Primăria Capitalei derulează în această perioadă mai multe acţiuni de sprijinire a persoanelor vulnerabile”

Edilul a menționat că astfel de acţiuni au drept scop limitarea răspândirii SARS-CoV-2 şi sunt realizate cu ajutorul angajaților și voluntarilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. „Persoanele fără adăpost vor primi kituri de protecţie împotriva COVID-19, constând în măşti şi dezinfectanţi. Totodată, aceste persoane vor avea acces la programele ‘Supa comunitară’ şi ‘Duşurile sociale’, prin care vor putea primi gratuit o masă caldă, vor putea face baie şi vor primi la schimb haine curate şi încălţăminte. De asemenea, persoanele în vârstă, rămase singure şi fără aparţinători, vor fi ajutate să-şi procure alimentele şi produsele necesare”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

În plus, persoanele fără adăpost vor primi, în această perioadă, consultanță gratuită cu privire la întocmirea unui CV, în vederea angajării, însă și ajutor pentru obținerea actelor de identitate.

Citește și: PSD cere salariul minim de 3.000 lei pentru angajații din agricultură și industria alimentară

Articolul precedentPSD cere salariul minim de 3.000 lei pentru angajații din agricultură și industria alimentară
Articolul următorUPDATE. Presiune imensă în rândul angajaților. Deși vaccinarea NU este obligatorie, oamenii sunt amenințați cu desfacerea contractului de muncă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.