PSD cere salariul minim de 3.000 lei pentru angajații din agricultură și industria alimentară

Cei 3.000 de lei ar urma să reprezinte salariul minim brut al categoriilor menționate. Se pregătesc inclusiv facilități fiscale

PSD

PSD a anunțat că a depus un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei. Măsura e menită să reducă diferențele salariale dintre angajații din sectoarele mai devreme menționate și cei din construcții, spre exemplu.

PSD: „În urma dezbaterilor pe care le-am inițiat acum două luni, am convenit să depunem un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei, concomitent cu acordarea facilităților fiscale, așa cum e cazul celor din construcții, adică zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și eliminarea impozitului pe CASS”

Anunțul a fost făcut de Adrian Chesnoiu, deputat social democrat și președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.

Deputatul PSD a cerut, de asemenea, ca proiectul să aibă întâietate la dezbateri, adăugând că „nivelul salariilor din industria alimentară, din agricultură, din sectorul piscicol este singura soluție viabilă pe termen scurt petru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem. Odată cu migrarea acestei forțe de muncă în exteriorul României am avea probleme uriașe cu asigurarea hranei populației”.

Citește și: Întâlnirea dintre Cioloș și liderii PNL și UDMR, fără rezultat

Articolul precedentDrum bun, Comandante!
Articolul următorPrimăria Capitalei va împărți persoanelor fără adăpost măști și dezinfectant
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.