bani

Marcel Boloș, ministru al Finanțelor în Guvernul Ciolacu, a dat asigurări că românii vor beneficia de creșterea salariului minim pe economie începând cu 1 octombrie.

Potrivit declarațiilor făcute de Boloș la Antena 3, este vorba despre o decizie fermă a coaliției de guvernare, însă acesta nu a știut să spună dacă după acest moment va avea loc o nouă majorare și suma de care românii vor beneficia în plus.

Astfel, ministrul Boloș a subliniat că „este un angajament pe care partidele și l-au luat, inclusiv prin programul de guvernare, la momentul la care Guvernul Ciolacu și-a început mandatul”.

După finalul acestui an, majorarea depinde, conform lui Boloș, de „cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliției”.

Vă dați seama că este o decizie care ţine de coaliţie şi felul în care se vor derula aceste discuţii, probabil în perioada următoare în ceea ce priveşte salariul minim pe economie”, a mai spus Marcel Boloş, potrivit sursei citate.

Totodată, ministrul de Finanțe a confirmat și faptul că cel mai probabil va fi eliminată scutirea de impozit a celor 200 de lei din salariu, fiind vorba despre „o dispoziţie tranzitorie”, însă „urmează să se ia o decizie finală”.

Articolul precedentCiolacu îl taxează pe Cîțu după ce a aflat că i se cere demisia: „Prostia unui accident care a fost prim-ministru”
Articolul următorPrimarul Piedone, angajament: „Am spus de la începutul mandatului că trebuie să fac imposibilul… posibil! Și-l voi face!”