Anca Dragu (USR PLUS)

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS) a declarat că în această săptămână vor fi făcute demersurile pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR. Această moțiune face pași foarte mici spre ziua dezbaterii, după ce săptămâna trecută semnatarii ei au avut patru încercări de punere pe ordinea de zi aplenului reunit al celor două Camere, în vederea stabilirii calendarului.

„Desigur, trebuie să continuăm. Nu e vorba de a voi sau a nu voi acest lucru. Ne obligă Constituţia să continuăm parcursul acestui instrument juridic constituţional – moţiunea de cenzură. Şi atunci trebuie să facem demersuri săptămâna aceasta pentru un plen reunit pentru dezbatere şi vot. Probabil că nu vom avea voturile necesare, pentru că – am văzut – avem un vot comun PNL-PSD în Parlament, avem această alianţă refăcută la nivelul Parlamentului, dar eu trebuie să mă asigur că iniţiez procedurile şi pun în mişcare acest instrument constituţional”, a declarat Anca Dragu, aflată de deschiderea anului școlar la Școala 147 „Petrache Poenaru” din Bucureşti.

Barna, din ce în ce mai convins că moțiunea de cenzură va fi un eșec

Șefa Senatului a menţionat că a discutat „în linii mari” cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, despre o eventuală convocare a plenului reunit.

„Am discutat vineri, în linii mari. Astăzi trebuie să discutăm din nou. Avem o obligaţie, repet. Nu este vorba… nu este voinţa noastră şi nu putem să ne exercităm rolul de preşedinţi ai Camerelor în mod discreţionar”, a mai spus Anca Dragu, senator USR PLUS.

După depunerea moţiunii de cenzură, aceasta trebuie prezentată în şedinţa comună a celor două Camere, lucru care s-a petrecut joi, 9 septembrie, iar după 3 zile de la prezentare ea trebuie dezbătută și votată, potrivit art.113 alin.(3) din Constituţie. Reamintim că premierul Florin Cîțu a făcut o sesizare la CCR în privința depunerii moțiunii de cenzură.

Dîncu îl consideră pe Cîțu „un foarte bun agent electoral”, dar pentru PSD

Articolul precedentÎnceperea anului școlar: Iohannis și Cîțu ignoră invitația singurei școli Smart din mediul rural (Ciugud) și mai multe școli nu vor fi deschise, pentru că nu au fost renovate
Articolul următorAnamaria Prodan:” Eu nu am luat un leu de la Dunărea Călărași! I-am ajutat cu tot”