foto-Bzi.ro

Contactată de Ziarul de Investigații, Anamaria Prodan, cea care a intermediat mai multe transferuri ale fotbaliștilor pentru Dunărea Călărași, în perioada în care a activat în Liga 1, sub comanda lui Dan Alexa, susține că nu a încasat un leu de la acest club. Dimpotrivă, a ajutat echipa cu bani, deoarece nu ar fi avut nici măcar de transport.

Eu i-am ajutat cu tot. Cu bilete de avion, pentru că nu aveau, ori de câte ori au apelat la mine. Nu am încasat niciun leu. Era firesc să am contracte, pentru că sunt agent. Dacă aș pune pe masă să cer legal toți banii, Dunărea Călărași nu ar mai exista. Dar, eu nu fac rău oamenilor. Poate a avut probleme cu afacerile, cu mașinile, pentru că acolo se văita Brișan că nu merge treaba. Cine știe ce a spus el cămătarilor(…). Merci pentru telefon”, a declarat pentru zin.ro, Anamaria Prodan.

Dunărea Călărași e în insolvență. Jucătorii nu mai au bani nici de trening

Reamintim, clubul de fotbal Dunărea Călărași se află în insolvență. Evoluează în Liga 2 și fostul președinte, Florin Brișan a fost trimis în judecată pentru delapidarea formației pe care o avea de coordonat. În dosarul DNA, potrivit interceptărilor realizate la cererea procurorilor, Florin Brișan a fost surprins când o înjura pe AnaMaria Prodan:„ Bă, dar dă-ți-o dracu, băga-mi-aș p… în gura ei… Gândește-te și tu la mine un pic. Adică nu că nu te-ai gândi… Bă, deci crede-mă…”, se adresa Florin Brișan unui interlop din Călărași, arestat preventiv pentru cămătărie.

Versiunea lui Brișan. Cine l-a pus pe Brișan să se împrumute la cămătari

La întrebarea explicită, ”cine v-a pus să vă împrumutați la cămătari, dacă acest club avea sponsori și alocări de la bugetul de la stat, v-a obligat Vasile Iliuță să faceți asta?”, Brișan susține că „nu”. A fost o dorință de a promova echipa în Liga 1, ceea ce s-a și întâmplat, sub coordonarea lui Dan Alexa. Mai exact, fostul președinte al AHC Dunărea Călărași spune că a pulsat pentru performanță. În ceea ce privește contractele cu jucătorii aduși de Anamaria Prodan, Brișan spune că nu s-au concretizat toate, iar din acest punct de vedere nu există prejudiciu.

Fortuna, cel mai puternic sponsor al Dunărea Călărași

Florin Brișan susține că Dunărea Călărași a avut 46 de sponsori în timpul mandatului său, iar printre cei mai puternici se număra casa de pariuri Fortuna

Cu toate acestea, pentru a performa, pentru a juca la nivel de Liga 1, nu poți să fii modest financiar.

„ Am avut 46 de sponsori, Fortuna era cel mai important. Întotdeauna toate cheltuielile erau transparente. Am avut jucători care aveau 3500 de RON salariu și jucau în Liga 1. Acum, în Liga 2, au salarii de 3500-4000 RON, deși nu mai este aceeași performanță. Fișele de plată au fost vizibile, toate plățile au fost fundamentate, susține fostul președinte AFC Dunărea Călărași.

Eu când am venit la Dunărea, am moștenit și datorii și niște oameni care nu au fost prea încântați de sosirea mea”, explică Brișan. A refuzat să spună în mod clar cine„ i-a purtat sâmbetele” . Brișan este acuzat că a creat un prejudiciu Clubului Dunărea Călărași în valoare de 9,3 miliarde de lei vechi.

Este și parte vătămată într-un dosar de cămătărie. Fostul oficial susține că „ a fost nevoit să ia bani de la cămătari pentru a ajuta clubul”.

Articolul precedentUSR PLUS nu se lasă. Vrea dezbaterea moțiunii de cenzură în această săptămână
Articolul următorGabriela Firea îl ceartă pe Nicușor Dan, după ce acesta a tăiat stimulentele financiare pentru cazurile sociale
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”