Robert Negoiță (EVZ)

Sectorul 3 condus de primarul Robert Negoiță este de departe unul dintre cele mai „taxate” sectoare de către Garda Națională de Mediu, numai în primele șase luni ale acestui an fiind date amenzi de 1 milion de lei, relatează Newsweek România. Printre faptele pentru care au fost acordate aceste amenzi se numără poluarea, depozitarea ilegală a deșeurilor, precum și abuzurile.

Potrivit sursei menționate, GNM a amendat acestă primărie pentru nerealizarea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului. Anul trecut a fost dată o amendă în valoare de 7.500 de lei, iar la un an după, perioadă în care trebuiau să fie luate măsurile solicitate de GNM, pentru neconformare a mai fost aplică o amendă, cu aceeași valoare.

800 mii de lei, amenzi din cauza gunoaielor

De altfel, cea mai mare amendă este primită de către firma SD 3 Salubritate și Dezăpezire S3 (companie subordonată administrației locale a Sectorului 3), care a primit amenzi cumulate în valoare de 450.000 de lei pentru „depozitarea deșeurilor în spații neautorizate și nerespectarea condițiilor de mediu”. De altfel, în urma unui control efectuat de Agenția pentru Protecția Mediului București s-a decis menținerea suspendării activității pentru 6 luni, până pe 8 septembrie 2021. Alte două amenzi de 100.000 lei au fost date pentru lipsa autorizației de mediu și depozitarea de deșeuri în spații neamenajate. Dar asta nu e tot: compania a mai fost amendată cu 250.000 lei „pentru nerealizarea măsurilor prevăzute în Nota de Constatare și complementară aducerea terenului în starea inițială”.

De asemenea, Direcția Generală de Salubritate Sector 3  a primit amenzi în valoare de 145.000 de lei (90.000 de lei pentru „depozitarea deșeurilor în spații neautorizate, conform OUG 195/2005, privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare” și 55.000 pentru „degradarea spațiilor verzi și funcționarea fără autorizație de mediu”), potrivit datelor oferite de GNM publicației Newsweek România.

Lucrări fără autorizare

GNM a dat o amendă de 50.000 lei primăriei condusă de Robert Negoiță, din cauza unui proiect pe care voia să îl demareze fără a avea însă acord de mediu, în iunie anul trecut. La o lună după această „taxare”, din același motiv, PS3 a mai primit o amendă, cu aceeași valoare, 50.000 de lei.

Cel mai recent caz al unui abuz efectuat de primarul Robert Negoiță este cel privind șantierul de lângă Ministeul Culturii, unul neautorizat, unde săptămâna trecută a avut loc un accident de muncă soldat cu decesul a doi muncitori, dar și cu rănirea altor 4. În acest caz a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, iar primarului Robert Negoiță i s-a cerut autosuspendarea pe perioada anchetei.

Salubritate și Deszăpezire S3, fără autorizație de mediu pentru 6 luni

Lui Robert Negoiță i se cere autosuspendarea din funcție

Articolul precedentPrimăria Călărași „dă doi bani” pe respectarea legii. Cine se află în funcții ilegal
Articolul următorCîțu, plângere penală pentru cele două zile de închisoare din SUA