Salubritate și Deszăpezire S3, fără autorizație de mediu pentru 6 luni

Pe perioada suspendării, toate activitățile sunt interzise

În urma controlului realizat de Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București s-a decis suspendarea, pentr 6 luni, a Autorizației de Mediu 340/14.08.2020 emisă pentru activitățile corespunzătoare „colectării deșeurilor nepericuloase, recuperarea materialelor reciclabile sortate, comert cu ridicata a deseurilor și resturilor” desfășurate de SD 3 – Salubritate și Deszăpezire S3 SRL, pe amplasamentul din București, Sectorul 3, Drumul Lunca Vișagului.

În urma controlului GNM – Comisariatul Municipiului București, a fost făcută o notificare către SD 3 – Salubritate și Deszăpezire S3 SRL, prin care s-a acordat un termen de 30 de zile în care firma de salubritate urma să îndeplinească o serie de măsuri stabilite de organele de control. În urma controlului efectuat pe 5.03.2021, au fost înregistrate nerealizarea următoarelor măsuri: deșeurile stocate în afara spațiilor autorizate nu au fost eliminate; instalația de compost nu a fost adusă la starea inițială; construcția cu destinație de psțiu administrativ/birouri și centrala termică edificate fără acord de mediu nu au fost desființate, terenul nefiind adus la starea inițială.

Toate aceste nerespectări au dus la suspendarea Autorizației de Mediu a firmei de salubritate din Sectorul 3, SD 3 – Salubrizare și Dezăpezire S3 SRL.

Șase luni suspendare, risc de anulare a Autorizație de Mediu

Potrivit documentului emis de Agenția pentru Protecția Mediului București, suspendarea se menține începând cu data de 8 martie 2021, până pe 8 septembrie 2021. „Pe perioada suspendării, desfășurarea activității este interzisă. În cazul în care nu s-au îndeplinit integral măsurile stabilite prin Nota de Constatare nr. 22/29.01.2021), întocmită de GNM – Comisariatul Municipiului București, după expirarea termenului de suspendare, APM București va anula Autorizația de Mediu nr. 340/14.08.2020.

Dispozițiile prezentei suspendări, și implicit, încetarea desfășurării activității sunt executorii de drept”, se mai arată în documentul APM București.

Astfel SD 3 – Salubritate și Deszăpezire S3 va prezenta la APM București și la GNM, „în termen de 48 de ore de la luarea la cunoștință a prezentei, măsurile planificate pentru încetarea temporară a activității și punerea în siguranță a instalației pe perioada suspendării Autorizației de Mediu nr.  340/14.08.2020, în vederea protejării factorilor de mediu, precum și termenele în care vor fi înștiințați  partenerii contractuali pentru care prestați servicii”.

Articolul precedentPSD, plângere penală în cazul „Anexei 703” și moțiune simplă împotriva lui Năsui
Articolul următorSerul AstraZeneca, pentru toate persoanele peste 18 ani