Foto: Știri din lume
Foto: Știri din lume

Pompierii încearcă să stingă incendiile, iar localnicii își manifestă, în mod constant, recunoștința.

Un copil le-a adus plăcinte și porumb fiert pompierilor români, drept mulțumire pentru că i-au salvat satul.

Echipajele care au ajuns în Statul Elen continuă lupta cu flăcările și spun că sunt emoționați de gesturile grecilor: ”S-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”, potrivit Mediafax.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a făcut publică, pe contul de socializare,  mărturia pompierilor români plecați.

Un copil a vizitat pompierii în cursul dimineții, mulțumindu-le cu hrană și apă rece

Aceștia au afirmat că au fost impresionați de gesturile localnicilor, mărturisind că au venit în Grecia pentru a oferi ajutor, însă, sunt ajutați, la rândul lor, de gesturile localnicilor. Mai mult, oamenii au precizat că nu se așteptau la o asemenea mare recunoștință.

Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”. Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor. A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejăm satul”, au transmis pompierii.

Premierul grec i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru sprijinul acordat de echipaje în stingerea incendiilor

De asemenea, membrii echipajelor au ținut să adauge că în aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor. Cu toate acestea, au povestit că au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.

Premierul grec a transmis Președintelui României mulțumirile sale deosebite în numele poporului elen. Premierul s-a arătat recunoscător pentru sprijinul acordat în lupta împotriva incendiilor din Grecia prin misiunea pompierilor români care au răspuns prompt apelului autorităților grecești.

Sursa foto

VIACristina Antal
Articolul precedentCoreea de Nord îi trimite în lagăre pe cei ce încalcă restricțiile anti-Covid
Articolul următorDiana Șoșoacă are varianta sa în „cazul Cîțu”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time